Genelkurmay'dan Yazıcıoğlu açıklaması

Genelkurmay'dan Yazıcıoğlu açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasıyla ilgili iddialar konusunda açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasıyla ilgili iddialar konusunda açıklama yaptı.

Açıklamada; “Olayın olduğu tahmin edilen saatlerde olay mahalli 74 Km içerisinde F-4 ve F-16 uçakları da dahil TSK'ya ait herhangi bir hava trafiğinin olmadığı kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

DDK raporunda, helikopter kazası öncesinde bölgede yaşanan hava trafiğine dikkat çekilirken, kazayla aynı dakikalarda bölgede uçan F-16 uçaklarının helikopteri düşürmüş olabileceği iddialarına yer verilmişti. DDK'nın 795 sayfalık raporunda helikopterin başka hava araçları tarafından düşürülebileceği iddiasının detaylı olarak incelendiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca "yapılan uçuşların (F-4 ve F-16'lar için) amaçları (eğitim, tatbikat vs) ile rutin ve notamlı alan içinde olup olmadığı ile ilgili bilgiler talep edilmiştir. Ancak rapor tarihine kadar söz konusu yazıyla ilgili herhangi bir cevap alınmamıştır." şeklinde not düşülmüştü.

GENELKURMAY 'TSK UÇAĞI DEĞİL' DEDİ

“Olayın olduğu tahmin edilen saatlerde olay mahalli 74 Km içerisinde F-4 ve F-16 uçakları da dahil TSK'ya ait herhangi bir hava trafiğinin olmadığı kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ÖCALAN HAKKINDAKİ İDDİALAR

Öte yandan  terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili iddialar üzerine yapılan incelemelerde herhangi bir bilgi ya da belgeye rastlanmadığını, somut bilgiler (tarih, yer ve isim) verilmesi halinde incelemenin derinleştirileceğini bildirdi. 

     Son günlerde çeşitli basın-yayın organlarında yer alan ve ''Avukatları Kandil'e askeri helikopter getirdi'', ''Apo'nun mektupları asker izniyle Kandil'e gitti'', ''Askeri helikopterlerle kampa gidip savaş kararı aldırdılar'', ''Şakar Kandil'e helikopterle gitti'', ''Genelkurmay temsilcisi beni karşıladı. 'Sana büyük işler düşüyor' dedi'', ''Askerden Öcalan'a: Birlikte çalışalım'', ''Öcalan: Asker bana 'savaşı tırmandırın' dedi'' gibi birçok iddia içeren haber ve yorumların yer aldığı belirtildi. 

     Açıklamada, ''Basın ve yayın organlarında yer alan bu ve bunun gibi iddialar üzerine yapılan incelemelerde herhangi bir bilgi ya da belgeye rastlanmamıştır. Somut bilgiler (tarih, yer ve isim) verilmesi halinde inceleme derinleştirilecektir'' denildi. 
 

Etiketler :