General düzeyinde ihmal soruşturması

General düzeyinde ihmal soruşturması

General düzeyindeki soruşturmayla ihmal ve eksiklikler araştırılıp rapor hazırlanacak

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da 13 askerin şehit olmasına, 7 askerin yaralanmasına neden olan olayda ihmal ve eksiklik olup olmadığını araştırıyor. General düzeyinde çatışma bölgesinde inceleme yapan heyet, olay sonrası şehit askerlere ait geride kalan eşyaları toplatıp katırlara yükledi.

Genelkurmay Başkanlığı, 14 Temmuz günü Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Dolapdere köyünde terör örgütü mensuplarının kurduğu pusuda 13 askerin şehit olmasına ve 7 askerin yaralanmasına neden olan olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Nejdet Özel'in bölgede yaptığı incelemenin ardından olayı tüm boyutları ile araştırmak için ismi açıklanmayan bir general görevlendirildi. General düzeyindeki heyet, olayın yaşandığı Dolapdere köyü kırsalında inceleme yaptıktan sonra şehit askerlerden geriye kalan mühimmat, askeri üniforma ve yiyecekler toplatıldı. Çuvallara konulan askeri malzemeler önce katırlara, daha sonra ise askeri araçlara yüklenerek birliğe götürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen heyet 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ile görüştükten sonra, operasyonu komuta eden rütbeli askerlerin ifadeleri ile Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde tedavileri süren 5 askerin ifadesine başvurdu. Heyet 13 askerin şehit olduğu olayda ihmal ve eksiklik olup olmadığını tüm boyutları ile araştırıp rapor hazırlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.