'Gereksiz programlar yerine kitap okuyalım'

'Gereksiz programlar yerine kitap okuyalım'

Tiyatro ve sinema sanatçısı Sümer Tilmaç, gençlerin televizyon izleme konusunda seçici olmalarını tavsiyesinde bulundu.

Gençlerin ve ev hanımların kitap okuma yerine vakitlerinin çoğunu televizyon başında gereksiz program ve dizileri izleyerek öldürdüğünü belirten Tilmaç, kitap okumadan fikir sahibi olunmayacağını kaydetti.

Tilmaç, Antalya'nın ilçelerinde okullarda kitap okuma alışkanlığını ileri noktaya taşıma ve güzel sanatları sevdirmeye yönelik ziyaret programlarında gençlere ilk tavsiyesinin düzenli okuma alışkanlığı kazanmaları olduğunu kaydetti. Tilmaç, "Kültür yozlaşması bizi her alanda olumsuz etkiledi. Yozlaşmanın önüne geçmenin yolu kendi kültür değerlerimizi sıkı sıkıya bağlı olmadan geçiyor. Televizyon kanallarında çok gereksiz programlar. Alabildiğince çok dizi var. İnsanlar evlerine geldiğinde televizyonun karşısına geçip eline kumantayıp alım sürekli kanal avı yapıp durmasın. Ailecek günlük bir saat kitap okusun. Günlük gece yatmadan önce en az 2 saat kitap okumadan yatmam. Okumadan bilgi sahibi, bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olunmaz. Kültür yozlaşmasının panzehiri kitap okumak. 20 günde en az bir kitap okurum. 50 yıldır düzenli kitap okuma alışkanlığım var. Düzenli kitap okuma alışkanlığımı Antalya Lisesi'nde okurken kazandım." diye konuştu.

Çocuğun kitap okuma alışkanlığı kazanmada rol modelinin ilk ailesiyle öğretmeni olduğunu belirtten Tilmaç, sağlığın, gençliğin, okumanın ve zamanın değerinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Etiketler :