Geylani hangi 3 isim için bela dedi?

Geylani hangi 3 isim için bela dedi?

Demirtaş'dan sonra DTP'li Milletvekili Hamit Geylani de saydı döktü... Türkiye'yi 3 B belasının sardığını söyledi ve...

DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani Türkiye’nin başındaki üç bela olarak söz ettiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Kürt açılımına karşı çıkmakla eleştirdi.


DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, partisinin Hakkari il binasında basın toplantısı düzenledi.

Geylani, yine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, Kürt açılımına karşı çıkmakla eleştirerek, şöyle konuştu:
“Bir önceki Genelkurmay Başkanı yaptığı açıklamasında, Türkiye’nin ordusu tümüyle Kandile girse PKK’yı yok edemez’ demişti. Şu andaki Genelkurmay diyor ki; ‘tek bir terörist kalana kadar mücadelemiz devam edecek ve kökünü kazacağız’ diyor. Her ikisinin açıklamaları ne kadar çelişkili olduğu ortada. Onun için üç bela var Türkiye’de, Başbuğ, Baykal ve Bahçeli. Her nedense bu üç bela da ‘B’ harfiyle başlıyor. Bilindiği gibi umutların uç verdiği tam bir zamanda, Başbakan, İçişleri Bakanını halkın huzuruna çıkarttı. İçişleri Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Baykal ve Bahçeli’ye yalvarıyor. Ama ‘Anayasa değişikliği yok. Anadilde eğitim yok. Gündemimizde af yok, açılım yok. Alabildiğine kapatma ve sıkıştırma vardır demek olmuyor mu? İşte bu açıklamalar Kürt halkı üzerinde en acımasız bir biçimde askeri ve siyasi operasyon başlamıştır.”

Etiketler :