Gezi organizatörü: Yemişim Gezi Parkı'nı! İhtilal başladı

Gezi organizatörü: Yemişim Gezi Parkı'nı! İhtilal başladı

Gezi eylemleriyle ilgili hazırlanan iddianamede ağızları açık bırakan detaylar göze çarpıyor. İşte Gezicilerin kendi aralarındaki diyaloglarından bazıları...

İstanbul Başsavcılığı, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisin’in hedef alındığı Gezi Olayları’nda 35 kişi hakkında hazırladığı iddianamede  “hükümeti yıkmaya teşebbüs edildiği’, ‘Başbakanlık ofisini ele geçirmeye çalışıldığı’ gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet istendi.

İddinamede şüpheli Atay Kesik’in bir telefon görüşmesinde ‘Cem Yakışkan’ın Ankaralı Ayhan isimli bir şahıstan 24 bin TL para aldığını, paranın veriliş sebebinin ise gösterileri organize etmek olduğu’ sözleri de  yeraldı.

Ölü olursa destek artar

Şüphelilerin hükümeti devirmeye yönelik amaçlarının olduğu yönündeki iddialar için telefon görüşmeleri örnek gösterildi. İddianamede şüpheliler arasında yapılan görüşmelerde ‘Park mark benim umurumda değil’, ‘bana ne yemişim AVM’sini de, Gezi Parkı’nı da ağacını da, ihtilal başladı’, ‘bu hükümeti düşüreceğiz’, ‘Başbakanlık konutuna saldırı olacak bugün’, ‘bu bir iç savaşa dönüşebilir’, ‘polise güçlü saldıralım, gösterilerde ölen kişi olursa toplumsal refleks daha çok artar’ şeklinde konuşmalar olduğu anlatıldı.

Evlerinden tabanca mermi çıktı  

İddianamede eylemcilerin olayı ‘ajite edebilmek için’ olay bölgesinde bulunan birçok şahsa ait işyeri ve banka ofislerine maddi zarar verdiği belirtildi. Eylemcilerin, trafik geçişini engellediği, kamu araçlarını yaktığı ve polis memurlarını yaraladığı ifade edildi. Çarşı grubunun liderlerinden Numan Bülent Ergenç’in evinde yapılan aramada tabanca ve mermi bulunduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin kitleyi Başbakanlık Ofisine doğru yönlendirdiği iddia edildi. Soruşturma dosyasında bu olay anına ilişkin fotoğrafların mevcut olduğu vurgulandı.

Bıçaklayıp polisi suçladılar

Şüpheli Ergenç’in başka grup üyeleri tartışırken bıçaklandığı ancak bu bıçaklama olayını polisin yaptığını söyleyerek konuyu saptırmaya çalıştığı da iddianamede yer aldı. Gözaltına alınan kişilere nasıl ifade vermesi gerektiği yönünde talimat verdiği belirtildi. Ergenç’in gösteri alanında molotof atanların sivil polis olduğunu söyleyerek kitleleri harekete geçirmeye çalıştığı, gösteri alanından kaçmak isteyenlerin kaçışının engellenmesi için örgüt elemanlarına talimat verdiğinin belirlendiği iddianamede yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.