'Gezi otobüsünde bile başörtüsü yasak'

'Gezi otobüsünde bile başörtüsü yasak'

Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) kararının ardından üniversiteler kapılarını başörtülü öğrencilere açarken, bazı öğretim görevlileri yasakta diretmeye devam ediyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri, okulun düzenlediği meslekî gezilere bile başörtülü olarak katılamıyor. Tekstil Teknolojisi Programı Bölüm Başkanı öğretim görevlisi Nermin Saral Usta ve öğretim görevlisi Nazmiye Aydın'ın koordinesinde düzenlenen son geziye 40 öğrenci katıldı. 4-8 Nisan tarihleri arasında Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'u kapsayacak şekilde planlanan programa katılan başörtülü öğrenciler, otobüse başlarını açarak binebildi. Akçaabat'tan kafileye dahil olan öğrenciler de otobüs gelmeden başlarını açtı ve araca bu şekilde öyle bindi. Trabzon'da başörtülü olarak otobüse binen bir öğrenci ise hocalarının uyarısı üzerine başını açtı.

Nermin Saral Usta, gezinin ders çalışması olduğunu ifade ederek, öğrencilerin de kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak katıldıklarını söyledi. Gezi kapsamında gidilen kentlerin tarihi ve turistik mekânlarının yanı sıra o ildeki bazı fabrika ve moda atölyeleri ziyaret ediliyor. Tekstil Teknolojisi Programı, daha önce de okul dışında düzenlenen konferansa başörtülü katıldığı iddiası ile bir öğrenciye 1 ay uzaklaştırma cezası verilmesi ile gündeme gelmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum