Gezi Parkı, seçimleri öne mi çektirdi?

Gezi Parkı, seçimleri öne mi çektirdi?

Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar ve AK Parti'nin son düzenlenen MKYK toplantısı, gündeme erken seçim ihtimalini getirdi.

Radikal yazarı Tarhan Erdem, AK Parti'nin olağanüstü olarak MKYK'yı toplamasının altında 2014'te yerel ve genel seçimleri birleştirme amacı taşıdığını, bu kararın ardında Gezi Parkı olayları olduğunu düşünüyor.

İşte Erdem'in o yazısı:

AK Parti’nin Kongre'den sonraki en yetkili karar organı Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Genel Başkan’ın davetiyle olağanüstü olarak toplanacak.

Parti Genel Başkanı'nın bir isteğinin, tüzüğe uygun “Karar” haline getirilmesi amacıyla böyle bir davet yapıldığı anlaşılıyor.

Bu istek nedir? Erdoğan, bir süre önce “2014’te üç sandığı düşünelim” derken, yerel yönetim seçimleriyle milletvekili seçimlerinin birleştirilmesini olasılıklar dışına çıkarmamıştı. Gezi Parkı olayları isteğini daha da güçlendirmiş olabilir!

Seçimlere katılma kararını Ak Parti Tüzüğü’nün 122’inci maddesine göre MKYK verebileceğinden İstanbul toplantısı düzenlendiğini tahmin ediyorum.

Sayın Erdoğan MKYK’dan yetki alarak, önümüzdeki günlerde veya yıl sonunda Meclis'ten, “Seçimlerin yenilenmesi ve 25’inci dönem milletvekili seçimleri için 30 Mart 2014 tarihinde oy verilmesi” kararını alıp karşılaştığı birçok sorunu çözmeyi veya ertelemeyi düşünüyor.

Siyasal yapımızın, Erdoğan’ın restine cevap verme gücünü önümüzdeki günlerde tartışacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.