Geziciler Taksim'de toplandı

Geziciler Taksim'de toplandı

Günlerdir yapılan duyurulara rağmen Taksim'de az sayıda kalabalık eylem yapıyor.

Hem Taksim Dayanışma Platformu hem de Gezici gruplar, günler öncesinden, yolsuzluk operasyonlarını protesto için Taksim'de toplanma çağrısı yapıyordu. Twetter'da da hastag açan platformun hedefi ise bir milyon kişiyi meydanda toplamaktı.

GEZİCİLER BU KEZ TAKSİM'DE ''TOPLANAMADI''

Ancak beklenen olmadı. Akşam saatlerinde Taksim'e gelen grupların sayısı bini bile geçmedi.

Platform, bugün yaptığı açıklamada protesto değil barış çağrısı yapacaklarını duyurmuştu. Buna rağmen Taksim'de toplananlar polise taş ve plastik şişelerle saldırdılar. Bunun üzerine polis de tazyikli suyla karşılık verdi. Kalabalık müdahalenin ardından yine ara sokaklara dağıldı.

GEZİCİLER TAKSİM'DE EYLEM YAPIYOR

TAKSİM PLATFORMU ÇARK ETTİ

Günlerdir ''Bir milyon insan Taksim'e'' çağrısı yapan Taksim Dayanışma Platformu, akşam saatlerinde aldığı bir kararla açıklama yapmayacağını duyurdu. Platformun bu duyurusu Geziciler'in tepkisini çekti. Geziciler sosyal medyadan Taksim Dayanışma Platformu'na, ''Gezi ruhunu zedeleme'' diye seslendi.

ANKARA GÜVENPARK'TA DA EYLEM VAR

17 Aralık yolsuzluk operasyonunu protesto etmek amacıyla Ankara'da da eylem çağrısı yapılmıştı. Göstericiler akşam saatlerinde Güvenpark'ta toplanmaya başladı. Ancak Ankara'da da meydan, Geziciler'i hayal kırıklığına uğrattı. Göstericiler Ankara'da da beklenen sayıya ulaşamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.