'Geziciler'den Kılıçdaroğlu'na tepki

'Geziciler'den Kılıçdaroğlu'na tepki

Kılıçdaroğlu 'Gezi Parkı CHP sayesinde halka açıldı' dedi, Geziciler ayağa kalktı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 18. Olağanüstü CHP Kurultayı'nda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Taksim Meydanı Gezicilere açıldıysa onu yapan CHP’lilerdir" diyerek bazı sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

"CHP sağa kaymış diyorlar hangi CHP Genel Başkanı Deniz Gezmiş'in mezarını ziyaret etmiş" diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Üç fidana sahip çıktım mezarlarına çiçek bıraktım ben. Bizim devrimciliğimiz kağıttan devrimcilik değil. Vatandaştan hesap soran değil vatandaşa hesap veren devleti savunduk. Bizim vatandaşımız ekmek alıyorsa sofraya oturuyorsa ben mutluyum.

MİTİNGİMİZİ İPTAL ETTİK

Taksim'i gençlere kapatmışlardı. Bizim Kadıköy'de mitingimiz vardı. Onu iptal ettik Taksim'e yürüdük.

TAKSİM MEYDANI'NI GEZİCİLERE AÇAN CHP'LİLERDİR

Taksim Meydanı Gezicilere açıldıysa onu yapan CHP’lilerdir. Her kimliğe her inanca saygı duyacağız bu bizim görevimizdir. Hiçbir zaman insanlar arasında ayrım yapmadım. Ben sağcı solcu ayrımı yapmadan bütün insanlarımı seviyorum.

"DAĞILALIM O ZAMAN, BİZ BİR ŞEY YAPMAMIŞIZ"

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri Twitter kullanıcılarının esprili yorumlarını beraberinde getirdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması için "günün fıkrası" yorumunu yapan Geziciler, "Dağılalım o zaman, biz bir şey yapmamışız" dediler.

GEZİ OLAYLARINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİ DE ORADAYDI

Günün erken saatlerinde başlayan Kurultay'a Gezi hareketinde hayatını kaybedenlerin fotoğrafının yer aldığı dev bir pankart asılmış, pankartta “Sizi unutursak kalbimiz kurusun” sözleri yer almıştı. CHP Kurultayı'na Berkin Elvan'ın babası Sami, annesi Gülsüm Elvan ve Ethem'in abisi Mustafa Sarısülük de katıldı.

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan ve Ethem Sarısülük'ün ailesinin Kılıçdaroğlu'nun sözleri için ne yorum yapacakları merak edilirken, konu ile ilgili sosyal medyada, "Had bilmek lazım, Gezi'nin ekmeğini yedirmeyiz" denildi.

İşte Twitter kullanıcılarının Kılıçdaroğlu'nun sözlerine getirdiği o yorumlar:










 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.