Girdikleri kuyuda zehirlendi

Girdikleri kuyuda zehirlendi

su kuyusunda define arayan 7 arkadaştan 2'si, girdikleri kuyuda metan gazından zehirlendi, bir kişi öldü.

Habipler piknik alanında bulunan, yaklaşık 20 metre derinliğindeki su kuyusunda define arayan 7 arkadaştan 2'si, girdikleri kuyuda metan gazından zehirlendi. Gazdan zehirlenen Bedrettin Yılmaz isimli şahıs arkadaşları tarafından kurtarılarak hastaneye götürülürken, soyadı öğrenilemeyen Erdal isimli bir şahıs kuyuda can verdi. Define avcılarından 3'ü gözaltına alındı, kaçan 2 kişi ise aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, Habipler piknik alanında bulunan doğal su kuyusunda define bulunduğu yönünde duyum alan 7 arkadaş arama yapmaya karar verdi. Önceden hazırladıkları plan doğrultusunda, söz konusu adrese dalgıç giysisi, su motoru, fener gibi ihtiyaç duydukları malzemeleri getiren şahıslar, gece 02.00 sıralarında planlarını uygulamaya başladı. Kuyuyu, su motoruyla boşaltan şahıslardan Bedrettin Yılmaz(38) ve soy ismi öğrenilemeyen Erdal isimli şahıslar bellerine ip bağlayıp merdivenle aşağı indi. Kuyuda gaz olabileceğini hesaba katmayan şahıslar yaklaşık 20 metre derinliğe inince nefes alamaz duruma geldi. Dışarıda bekleyen 5 kişi Bedrettin Yılmaz'ı belinde bağlı olan ipten çekerek çıkarmayı başardı. Erdal isimli şahıs ise kayalara sıkıştı. Kuyudan arkadaşlarını çıkaramayacaklarını anlayan şahıslardan biri itfaiye ve polisi arayarak kuyuya düştüğünü söyledi. Daha sonra da hep birlikte olay yerinden ayrıldılar. Polis Bedrettin Yılmaz'ı hastaneye götürmeye çalışan 3 kişiyi gözaltına aldı. Diğer 2 kişi ise kayıplara karıştı. Özel Batı Bahat Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz yoğun bakıma alındı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ağaçların arasında bulunan ve etrafı tellerle çevrili kuyunun çevresini fenerlerle aydınlattıktan sonra kurtarma çalışmalarına başladı. Bir itfaiyeci kuyuya oksijen tüpü ile girdi. İçerde kimsenin olup olmadığını öğrenmek için kuyuya giren itfaiye eri yoğun gazdan zehirlenmekten son anda kurtuldu. Kuyuda metan gazının bulunması itfaiye erlerinin işini zorlaştırdı. Bir kaç denemede de başarısız olan ekipler kuyudaki gazın tamamen boşalması için çalışmalara bir süre ara verdi. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları havanın başlamasıyla yeniden başladı ancak şahsın cesedi henüz çıkarılamadı. Bu arada polis, olay yerinden kaçan 2 kişinin peşine düştü.

Etiketler :