Girişimcilere 200 Bin Liraya Kadar Sermaye Desteği

Girişimcilere 200 Bin Liraya Kadar Sermaye Desteği

TÜBİTAK’dan Genç ve Yenilikçi Girişincilere hayallerini gerçekleştirme çağrısı

İşte O Fırsat çağrısı...

TÜBİTAK, BİGG programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 2012 yılında başlatılan Program kapsamında desteklenen 1519 girişimci, şirketlerini kurarak iş fikirlerini hayata geçirdi. 2019 yılı 2. Çağrısı panellerinde 362 iş planının değerlendirmesi Ağustos ayı içerisinde tamamlandı. Destek almaya hak kazanan 138 girişimci sermaye şirketi kurarak Kasım ayında iş planı faaliyetlerine başladı. 2020 yılı 1. Çağrısı ise 21 Ekim 2020 tarihinde başvurulara açılarak 15 Aralık 2020 tarihlerinde kapandı. Bu çağrı kapsamında Uygulayıcı Kuruluşlarca toplamda 4482 yeni iş fikri başvurusu alındı. Alınan başvuruların Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından 1. Aşama değerlendirmesi ve umut vadedenlerin 2. Aşamaya hazırlık eğitimleri devam ediyor.
Programın 2. Aşamasında girişimcilere 200 bin TL’ye kadar sermaye desteği sağlanacaktır.

whatsapp-image-2020-12-29-at-12-52-00.jpeg

63 Uygulayıcı Kuruluşu ile BİGG Tüm Türkiye’de

BİGG uygulayıcı kuruluş sayısının 63’e çıkmasıyla girişimcilerimiz 21 ilimizde BİGG başvurusu yapabilecektir.

BiGG 2020/2 Çağrısı Ön Başvuruları 28 Aralık’ta alınmaya başlanacak
İş fikri başvuruları 28 Aralık 2020 ve 31 Mart 2021 tarihleri arasında 63 Uygulayıcı Kuruluş tarafından alınacaktır. Uygulayıcı Kuruluşlar girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin iş planına dönüştürülmesine yönelik eğitim, rehberlik, kuluçka vb. hizmetler ile iş fikirlerinin doğrulanması ve girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş planı önerilerinin onaylanması gibi faaliyetleri gerçekleştirecekler.

BiGG Uygulayıcı Kuruluşları kendi web sayfalarında ilan edecekleri duyuru ile altı tematik alanda iş fikri başvurularını kabul edecekler. 1. aşama başvuruları aşağıda yer alan Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından alınacaktır. Bu sene tematik alt alanlarında yapılan güncelleme ile başvuru yapılabilecek konular çeşitlendirilmiştir. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.