‘Gizli el’ HSYK İçin de Devrede

‘Gizli el’ HSYK İçin de Devrede

Bu gün bütün darbecilerin ölüm kalım günü. Darbecilerin bütün derin güçleriyle HSYK'nın mevcut yapısının değiştirilmemesi için yaptığı çalışmalar...

Anayasa görüşmelerinde hükümet en büyük şoklardan birini 2. tur oylamada yaşamıştı. 327 oy alan paketin 8. Maddesi düşmüş ve parti kapatmamaların önüne geçecek anayasal düzenleme engellenmişti. İlk tur görüşmelerde ses çıkarılmayan 8. Madde Ak parti içindeki muhalif isimlerin bir kısım gizli mahfillerde ikna edilmesiyle 2. Tur görüşmelerde bu vekiller ret oyu vermişti.

HSYK’nın derin güçler ve operasyonlar için önemini iyi bilen o ‘Gizli el’in bugünkü görüşmeler öncesi yine devreye girdiği iddia ediliyor. İddialara göre bugünkü diğer maddelere oylamalarda kabul oyu verilecek ama HSYK’daki değişimi içeren maddeye gelindiğinde ‘O milletvekilleri’ yine devreye girecek.

Ergenekon tutukluları, Balyoz soruşturmaları ve diğer darbe suçlamaları ile yargılananların tek umudu Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının savcı ve hâkimlerinin görevden alınması ve 'bizim model' hâkimlerin atanması.

Hatırlanacağı gibi HSYK hukuksuz uygulamalarını Erzincan davasında göstermiş, herhangi bir inceleme olmaksızın savcıları görevden almıştı. Hukuku kriter olarak görmeyen kurul vekili geçtiğimiz günlerde açık yasanın rağmına müsteşar katılmasa bile toplantı yapabileceklerini deklare etmişti. Bu nedenle bugün görüşülecek olan HSYK maddesi düşerse tüm Ergenekon sürecini tersine çevirecek atamaların peşi peşine geleceği iddia ediliyor.

Bugün tüm darbe sanık ve tutukluları için ölüm kalım günü ve bu nedenle de tüm gizli eller iş üstünde. aktifhaber

Etiketler :