Gizli tanık Munzur'un şok ifadesi

Gizli tanık Munzur'un şok ifadesi

Mahkemenin kabul ettiği, aralarında Başsavcı Cihaner ve Albay Gençoğlu'nun da bulunduğu 14 kişi hakkındaki iddianamenin ekinde yer alan "Tanık Munzur"un ifadesi çok dikkat çekici.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kabul ettiği, aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun da bulunduğu 10'u tutuklu 14 kişi hakkındaki iddianamenin ek dosyalarında yer alan ''Tanık Munzur''un ifadelerinde dikkat çekici iddialar bulunuyor.

İddianamenin ek dosyalarından 11'ncisinde ''Tanık Munzur'un 17.12.2009 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığında alınan ifadesi'' yer veriliyor.

Tanık Munzur ifadesinde, yaklaşık 2 yıl kadar önce Erzincan'da bir iş yeri sahibi olduğunu belirterek, şunları anlatıyor:

''Şu anda iş yerini bırakmış bulunmaktayım, bu iş yerini yaklaşık iki yıl kadar önce açmıştım. İş yerim genellikle üniversiteli gençlere yönelik faaliyet göstermek amacıyla açılmıştı. İsmi 'Şömine' kafedir. Şu anda Antalya'da yaşamaktayım. İş yerimi açtıktan kısa bir süre sonra komutanlarda gelip gitmeye başladı, bunlardan Şenol Başçavuş ile tanıştım, daha doğrusu Şenol komutan kendisi benimle yakından ilgilenmeye başladı, sonraki süreçte birlikte gelip gittikleri Ersin komutan, Halit Başçavuş, Serdar Yarbay da iş yerime gelip gitmeye başladılar ve bunlarla da tanıştım...

Hatırlayabildiğim kadarıyla 2009 yılının Mayıs ya da Haziran aylarında Erzincan'da ailece görüştüğümüz Türkan isimli bir bayan tecavüze uğramıştı. Bundan dolayı jandarma da ek ifadesi alınacaktı. Şenol komutanla beraber bayanın evine gittik, Şenol komutan bayana 'sana yedi tane isim söyleyeceğim, bu isimlerin tamamını ek ifaden de sana zorla tecavüz etmişler gibi söyleyeceksin, sen yeter ki bu şekilde ifade ver gerisine karışma, bu şekilde kalabalık bir grubu suçlarsan, hem çeteye sokarız, hemde bunlardan yüklü miktar tazminat alabilirsin, her şey çok kolay olacak, sadece senin ağzına bağlı', diyerek şu anda hatırlayabildiğim, 'Fatih Albayrak, iş yerimin karşısındaki otel de çalışan Kenan isimli arkadaşımın ismini ve İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un ismini söyleyeceksin' dedi. Bayan da o konuşmada Şenol komutanın bu isteğini kabul etmişti. Ancak daha sonra bu konuda ifade verdi mi, vermedi mi bilmiyorum.''

Şenol Bozkurt'la tayini çıkmadan 15-20 gün önce Çatalarmut Baraj Gölüne ava gittiklerini ifade eden ''Tanık Munzur'', şunları kaydetti:

''Özellikle iki kişi gittik, Şenol komutan bana 'av bahane sana özellikle bir şey göstereceğim' diyerek beni Çatalarmut barajına götürdü. O sırada göl ağzına kadar doluydu. Şenol bana 'burada bizim malzemelerimiz var, burada milyarlar yatıyor, sen yeter ki bizim istediklerimizi yap, ne istiyorsan ben buradan çıkartıp sana veririm' dedi. Ben hatta kendisine 'gölün içerisinde balıktan başka ne olabilir ki?' diye sordum. Bana 'sen bekle, her şeyin bir zamanı var, zamanı gelince çıkar' diye cevap vermişti. Savcılığınız tarafından Çatalarmut göletin mühimmat bulunduğunu gazetelerden öğrenince, gelip size ifade vermek istedim. Bu mühimmatlar yakın zamanda atılan mühimmatlar değildir. Bulunan mühimmatlar Şenol komutanın bahsettiği malzemeler olabilir, ancak bunu kendisi mi gömmüş, yoksa daha önce irtibatlı olduğu kişiler mi gömmüş bilmiyorum.

Şenol komutan 'bunun dışında Pülümür de iki farklı yerde yine malzememiz var. O tarafa ava gittiğimizde sana yerlerini gösteririm demişti.' Ancak ava gitmediğimiz için bu malzemelerin gömülü olduğu yerlerini bilmiyorum...''

Etiketler :