Gizli Tanıkları Deşifre Ediyor

Gizli Tanıkları Deşifre Ediyor

Ergenekon sanığı Başsavcı İlhan Cihaner'in Yargıtay'da görülen son duruşmasında tam bir skandal yaşandı.

CHP Milletvekillerinden sonra Ergenekon sanığı Başsavcı İlhan Cihaner de aleyhinde ifade veren gizli tanıkları deşifre etmeye başladı. Hem de Yargıtay hakimlerinin karşısında...

Gizli tanıkların deşifre edildiği skandallar zincirine ilk halkayı, CHP Milletvekili Ahmet Ersin taktı. Ersin, gizli tanık Munzur ile yanyana ve iddialara göre rüşvet pazarlığında...

CHP'li Ersin artık pek ortalıkta görünmüyor ama sanık İlhan Cihaner ve avukatları da gizli tanıklardan birini daha deşifre ettiler.

HAKİMLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE

Skandal olay, bu sefer Yargıtay'da gerçekleşti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülen son duruşmada avukat Turgut Kazan; yanında getirdiği 2 ifadeyi çıkardı. İfadelerden biri gizli tanık Efe'ye, diğeri ise açıklamak suç olduğu için ismini veremediğimiz bir savcıya aitti.

TANIĞI HEDEF HALİNE GETİRDİ

Kazan, her iki ifadede aynı cümleler ve aynı imzanın yer aldığını söyledi ve Ergenekon davasının gizli tanığı Efe'yle, o savcının aynı kişiler olduğunu deşifre etti.

Avukatından sonra söz alan Başsavcı Cihaner de skandalı devam ettirdi. Gizli tanığı deşifre etmenin suç olduğunu bilmesine rağmen, savcıyı ismi ve göreviyle daha da ifşa etti.

MAHKEME SUÇA SESSİZ KALDI

İşin en tuhafı; davaya bakan Yargıtay hakim ve savcıları bu skandala göz yumdu. Mahkeme Başkanı Ersan Ülker, gizli tanığın deşifre edilmesine en ufak bir tepki bile vermedi.

6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS

Kanun açık. Yasada gizli tanığın deşifre edilmesi açık suç sayılıyor ve bu suça; 6 aydan 3 yıla kadar hapis ön görülüyor. Çünkü, deşifre ile; hem soruşturma baltalanmış oluyor hem de deşifre edilen gizli tanık, sanıkların hedefi haline geliyor.

CİHANER YERİNE BASIN CEZALANDIRILDI

Ama duruşmada bu kanun gözardı edildi. Ülker; gizli tanığı ifşa edip hedef haline getiren Kazan ve Cihaner'e ceza vermesi gerekirken; Cihaner aleyhinde haber yapan gazeteler hakkında işlem başlattı.

Etiketler :