Gladio'yu çökerten savcı Türkiye'de

Gladio'yu çökerten savcı Türkiye'de

Tanıtım toplantılarına katılmak üzere Türkiye'de bulunan Gladio savcısı Casson, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Gladio olarak bilinen İtalya'daki derin devlet yapılanmasını bitiren savcı Felice Casson, Türkiye'deki uzun tutukluluk süreleriyle ilgili, "Suçla mücadelede halkın güvenliği temeldir, ancak insan hakları da himaye edilmelidir" dedi.

Terörizm ve Gladio konularında tanıtım toplantıları yapmak üzere Türkiye'de bulunan Casson, canlı yayında NTV ana habere konuk oldu.

GLADIO İLE ERGENEKON ARASINDAKİ BENZERLİKLERİ ANLATTI

Gladio ile Ergenekon arasındaki benzerlikleri anlatan Casson, bu tür yapılanmaların demokratik kurumlar için büyük tehlike arz ettiğini dile getirdi.

Yargı erkinin mutlaka bu yapılanmaların üzerine gitmesi gerektiğinin altını çizen Casson, suçla mücadeledeki 'denge' unsurunun önemine dikkat çekti.

TUTUKLULUK SÜRELERİNİZ UZUN

Casson konuyla ilgili şunları söyledi:

"Tutukluluk süreleriniz uzun. Suça karşı mücadelede halkın güvenliği temeldir. Ancak insan hakları da gözardı edilmemelidir. İtalya'da da terörizmin ve mafyanın büyük sıkıntılara yol açtığı zamanlar oldu. Bu dönemlerde de insan haklarını himaye etmeye çalıştık. Bu, kurulması zor bir denge ama gerekli. Demokratik ve totaliter rejimler arasındaki fark da budur. Biz insanların güvenliğini sağlamalıyız ancak insan haklarını da gözardı etmemeliyiz."

MEDYANIN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ

Bu tür davalarla ilgilenen hakim ve savcıların mutlaka bağımsız olması gerektiğini ifade eden Casson, bu süreçte medyanın rolünün 'çok önemli' olduğunu dile getirdi. Casson, "Vatandaşın kapalı kapılar ardında neler olduğunu bilmesi gerekir" diye konuştu.

'BEN DE GENERAL TUTUKLATTIM'

İtalyan savcı gündeme damga vuran MİT mensuplarının ifadeye çağrılması olayını da değerlendirdi. 'İtalya'da da böyle bir şeyin olması mümkündür' diyen Casson, soruşturma kapsamında gizli servisin generallerini tutuklattığını aktardı.

Casson, "Yargı herkes içindir. Yargı gücünün bu bağlamda araştırma yapmasına kesinlikle izin verilmelidir" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.