Göçmenler de olmasa...

Göçmenler de olmasa...

Almanya Spor Bakanı Thomas de Maiziere, takımın bu noktaya gelmesinde göçmen oyuncuların önemli rol oynadığını söyledi.

2010 DünyaKupası'nda yarı finalde İspanya ile final mücadelesi verecek olan Almanya, gösterdiği performansla otoritelerden tam not alırken ülkenin Spor Bakanı Thomas de Maiziere, takımın bu noktaya gelmesinde göçmen oyuncuların önemli rol oynadığını söyledi.

82 milyonluk nüfusa sahip olan Almanya'da yaklaşık 7 milyon yabancının yaşadığının altını çizen de Maiziere, yabancı kökenli futbolcuların ülke futbolunda önemli bir yer tuttuğunu ve milli takımdaki 23 futbolcudan 11'inin yabancı kökenli olduğunu ifade etti.

Bu isimlerin Alman vatandaşı olmak için kendilerine başvurduğunu ve anavatanlarına dönüp bakmadan bu hakkı elde ettiklerini belirten Bakan, bu entegrasyonun başarıyla sonuçlandığını ve bu yönüyle Almanya'nın model bir ülke olduğunu söyledi.

Takımda, Mesut Özil Türk asıllı, Miroslav Klose ve Lukas Podolski Polonya asıllı, Sami Khedira'nın babası Tunuslu, Jerome Boateng'in babası Ganalı ve Mario Gomez'in babası İspanyol vatandaşlığına sahip...

Bu isimler dışında Serdar Taşçı (Türkiye) Dennis Aogo (Nijerya), Piotr Trochowski (Polonya), Jeronimo Maria Barreto (Brezilya) ve Marko Marin (Bosna Hersek) takımdaki diğer yabancı kökenli futbolcuları oluşturuyorlar...

Kaynak: Reuters ve Sporx
 

Etiketler :