Godiva'ya Helal Gıda sertifikası

Godiva'ya Helal Gıda sertifikası

Helal gıda sektörünün en büyük sertifikası IFANCA belgesi verildi

Yıldız Holding'in 850 milyon dolara satın aldığı dünyanın sayılı çikolata markalarından Godiva'nın ABD ve Belçika'da üretilen ürünleri için, helal gıda sektörünün en büyük sertifikası IFANCA belgesi verildi.


Dünyanın sayılı premium çikolata markalarından Godiva'ya hem ABD, hem de Belçika-Brüksel'deki üretimleri için Helal Gıda sertifikası verildi.Godiva'nın sertifikası, merkezi ABD'nin Chicago kentinte bulunan, dünyanın en büyük helal gıda sirtifikası kuruluşu Amerika İslami Gıda ve Beslenme Konseyi (IFANCA) tarafından onaylandı. Godiva yetkililerinden alınan bilgiye göre, Godiva ürünlerinin IFANCA mührü taşımasına izin verdildiği belirtilirken, IFANCA sertifikasının her yıl yenileneceği kaydedildi. IFANCA Helal Gıda Sertifikası'nın, Godiva'nın ABD ve Belçika'da üretilerek tüm dünyada tüketicilere sunulan ürünleri için verildiği vurgulandı.

EN BÜYÜK DIŞ YATIRIMI

Godiva, 2008 yılı başında Türkiye'nin gıda sektöründeki lider kuruluşlarından Ülker Grubu'na bağlı Yıldız Holding tarafından satınalınmıştı. Godiva için ödenen 850 milyon dolar, Türkiye'nin yurtdışına yapılan en büyük endüstriyel yatırımlarından biri olarak tarihe geçmişti. Ülker Grubu'nun bu adımını daha sonra farklı sektörlerden Türk markaları da izlemiş, yurtdışında marka satın alma konusunda cesaretlenmişti.

Dünya pazarındaki payı 1 trilyon dolar

Öte yandan dünya pazarlarındaki helal ürün sektörünün parasal büyüklüğünün 1 trilyon doları aştığı tahmin ediliyor. Helal ürün sektörü içerisinde gıda sektörünün 580 milyar dolarlık bir paya sahip olduğu biliniyor.

Gıdadan kozmetiğe, ilaçtan modaya kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip helal ürün sektörü, her yıl yaklaşık yüzde 10 oranında büyüyor. Sektör başta Avrupa olmak üzere Batılı ülkelerin de iştahını kabartıyor.

Etiketler :