Gökçek adaylığını açıkladı

Gökçek adaylığını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gelecek yerel seçimlerde aday adayı olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gazetecilerin Ankara ve Türkiye gündemine yönelik sorularını cevaplandırdı. Yerel seçimlerdeki adaylık durumuna ilişkin bir soruya da cevap veren Başkan Gökçek, "Şu anda aday adayıyım. Aday değilim ama aday adayıyım." diye konuştu.

Başkan Gökçek, geçen hafta 3 gün boyunca Almanya'nın Başkenti Berlin'deki Tema Park Fuarı'na gittiğini kaydederek, "Ankara'da yapacağımız Hayvanat Bahçesi için gittiğim bu fuar, şimdiye kadar faydalandığım en önemli fuarlardan bir tanesi oldu. 3 günde ancak gezebildim, çok büyük ve genişti. Herhalde 30 tane falan projeyi Ankara'ya taşıyacağım. Ama detayını şu anda veremem. Çünkü Mimarlar Odası ve Çankaya Belediyesi gider dava açar. Bitireyim öyle açsınlar davalarını." dedi.

Hayvanat Bahçesi'ne "Dinozor Parkı" yapılacağını ifade eden Başkan Gökçek, fuardaki dinozor maketlerinin çok gerçekçi olduğunu da ifade ederek, "Gezdiğim fuarda gördüm. 200 çeşit hayvanı tanıtmışlar. Çok gerçekçiydi. Bizim Hayvanat Bahçesi'ndeki parkın bir bölümünü Dinozor Park yapmıştık zaten. 200'e yakın dinozor daha gelecek muhtemelen oraya." diye konuştu.

"BAYRAMDA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ, SİRK BAŞLIYOR"

Bir gazetecinin Kurban Bayramı için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları sorması üzerine Başkan Gökçek, "Otobüslerimiz yine ücretsiz olacak. Mezarlıklara servislerimiz bir gün önce yine tahsis edilecek. Nevin Hanımla sıkıntı olabilme ihtimaline rağmen, tatil yapmayıp, bu bayramda da inşallah yine çocuklara oyuncak dağıtacağım. Bayramın 2. gününde de geleneksel olan Büyük Ankara Sirki başlıyor" cevabını verdi.

Binaların cephe ışıklandırmasının hangi aşamada olduğunu soran bir gazeteciye de bu konuyla ilgili ihalenin yapıldığını ve bir ya da iki binanın ön hazırlığına başlandığını söyleyen Başkan Melih Gökçek, bu binalardan birinin Anayasa Mahkemesi olduğunu ifade etti. Siteler'in cephe düzenlemesi için ihaleye de çok yakında çıkılacağını kaydeden Başkan Melih Gökçek, Almanya'daki fuarda da ışıklandırma ve fıskiyelerle ilgili çok enteresan firmalar bulunduğunu ve buraları da gezdiğini söyledi.

"DİKMEN VADİSİ 4 VE 5. ETAP İHALESİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA"

Başkent Ankara'daki Kentsel Dönüşüm Projeleri'ne ilişkin soru üzerine, "Kentsel Dönüşüm Projeleri konusunda tartışmasız Türkiye'de bir numarayız" cevabını veren Gökçek, şunları söyledi: "Şu anda Kuzey Ankara ve Ulus Tarihi Kent Merkezi, Hacı Bayram başta olmak üzere devam ediyor. Mamak'ta arka arkaya ihaleler yaptık, 4 bin civarında konut yapılıyor şu anda, ama ihale miktarını 5 bine çıkaracağız. 902 parsel diye hemen TRT'nin arkasında 6 bin konutluk kentsel dönüşüm alanı var, Simpaş yapıyor orayı. Türkiye'nin tartışmasız bir numaralı projesi. Ankara'nın demiyorum, Türkiye'nin bir numaralı projesi. Muhteşem bir proje. Orayı da kat karşılığı ihaleye verdik. Ayrıca Dikmen Vadisi de devam ediyor. Bunlar en önemlileri. Onların haricinde 44 tane var. En süratli yürüyen, en gözde olan ve en büyük olanları bunlar. Dikmen Vadisi 4. Ve 5. Etap ihalesine önümüzdeki hafta çıkıyoruz inşallah. Muhtemelen 20 gün sonra da ihalesi olur."

Yerel seçimlerdeki adaylık durumuna ilişkin bir soruya da cevap veren Başkan Gökçek, "Şu anda aday adayıyım. Aday değilim ama aday adayıyım." diye konuştu.

TBMM'de görüşülen ve 367 şartı sağlanamadığı için 27 Ekim 2013 yılında yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün referandum veya TBMM'ye geri gönderme süreci beklenen yerel seçimlere ilişkin soruya da cevap veren Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Ekim ayında olsa iyi olurdu. Belediye seçimleri mantıken Ekimde olmalı. Bir şeyler yapan, başarılı olan başkanlar seçimleri daima ekimde ister. Çünkü ekimde ortalık derli toplu olur. Sonbahar yeni gelir, her taraf temiz, kar, kış, kıyamet olmaz. Her şey toplanmış vaziyettedir. Ekim ayı çok ideal bir tarih. Mart ayı da tam tersine kıştan çıkıyorsunuz."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.