Gökçek soruşturma iddialarını yalanladı

Gökçek soruşturma iddialarını yalanladı

Hakkında pahalı doğalgaz sayaç iddiaları dahil 5 ayrı soruşturma açıldığı öne sürülen Melih Gökçek' iddiaları yalanladı.

İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için 5 ayrı soruşturma izni verdi. Bunun üzerine Gökçek, açılan soruşturmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

İşte Gökçek'in açıklaması:
Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na beni yeniden seçen Ankaralılara teşekkür ediyorum. Seçimlerde Karayalçın'a 170 bin oy yani 7 puan fark attım. Daha ilk günden itibaren demokrasiyi hazmedemeyenler çeşitli iddiaları dillendirmeye başladılar. İnternet sitelerine düşen bilgiler hukuku bilen bütün insanları hayrete düşürmektedir. Hukuku bilmiyenler bu tür şeylere inanabilirler. Ama hukuku bilen insanlar çok iyi bilirlerki, her hangi bir vatandaş savcılığa bir müracaat yaptığında, Belediye başkanlarıyla ilgili dosyayı Savcılık içişleri Bakanlığına göndermek zorundadır. TKP yetkilileri de bizim hakkımızda böyle bir müracaatta bulundular. TKP yetkilileri yapmıştı. Savcılık istese de istemese de bu yasal bir süreci yürütmek zorundadır. Benimle ilgili aynı konu hakkında daha önce de Mimarlar Odası ve Peyzaj Mimarları Odası müracaat etmişlerdi. İçişleri Bakanlığı soruşturmaya bile gerek görmedi. Bunun üzerine Konuyu Danıştaya taşıdılar. Olay bundan ibarettir. Daha ortada hol yok yumurta yokken bu kadar gürültü çıkartılmasını anlayamıyorum." dedi.

Kendisi hakkında yeni bir suçlamanın bulunmadığını dile getiren Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü, "TKP de, Mimarlar Odası da, Peyjaz Mimarları Odası da, Kılıçdaroğlu’da benim hakkımda iddialarda bulunuyorlar, iddilarda bulunanlar hakkında iddiaları da televizyonlarda ayrıca tartışırız." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :