Gökçek ve Topbaş'a Destek Azalıyor

Gökçek ve Topbaş'a Destek Azalıyor

16 ilde yapılan 'Belediye Başkanlarının Genel Performansı' araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı.

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin, her ay Türkiye gündemini yakından ilgilendiren konularla ilgili yapmış olduğu araştırmanın Mart ayı konusunu belediye başkanlarının genel performansı oluşturuyor.

Büyükşehir belediye başkanlarının performansına yönelik halkın düşüncelerini tespit etmek amacıyla gercekleştirilen anket 16 ilde, 16.417 kişi üzerinde gerçekleştirildi.

Yerel seçimlerde büyük rekabetlerin yaşandığı İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi illerde halkın belediye başkanlarına desteğinin azaldığı görülüyor.

TOPBAŞ'A DESTEK AZALIYOR

29 Mart yerel seçimlerinde CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ile giriştiği amansız mücadeleden zaferle ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a halkın desteğinin büyük oranda azaldığı görülüyor.

Vatandaşlara sorulan 'Kadir Topbaş'ın 1 yıllık performansından memnun musunuz' şeklindeki bir soruya, halkın yüzde 40,4'ü EVET yönünde görüş belirtirken, yüzde 38,3 gibi önemli bir kesimde HAYIR cevabını verdi.

GÖKÇEK DE TEPKİ ÇEKTİ

Son zamanlarda ulaşım zamlarıyla gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'de halkın tepkisini çeken isimlerden oldu.

CHP'li Murat Karayalçın ile başkanlık için mücadele eden Gökçek'e halkın yüzde 41,8'i sahip çıkarken, yüzde 36'6'lık kesimde Gökçek'in performansından memnun olmadığını ifade etti.

İZMİRLİ CHP'DEN DESTEĞİNİ ÇEKİYOR

Yapılan araştırmada sürpriz bir sonuçta çıktı. CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de, halkın yarısına yakını Başkan Aziz Kocaoğlu'nun 1 yıllık performansından memnun olmadığı yönünde görüş bildirdi.

Halkın yüzde 38,3'ü Kocaoğlu'nun performansından memnun olduğunu ifade ederken, yüzde 37,7'lik bir kesimde memnun olmadığını belirtti.

AYTAÇ DURAK KAYIPLARDA

Son günlerde yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ta halkın desteğinin azaldığı isimlerden biri oldu.

Adana halkına sorulan ''Aytaç Durak'ın 1 yıllık performansından memnun musunuz'' şeklindeki soruya, halkın 40'7 gibi büyük bir çoğunluğu HAYIR yanıtını verirken, yüzde 31,9'luk kesimde memnun olduğu yönünde görüş bildirdi.

DİĞER İLLER VE BAŞKANLAR

Bunun dışında; Bursa, Antalya, Diyarbakır, Konya, Erzurum, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Gaziantep, Samsun, Eskişehir, Sakarya gibi illerin Belediye Başkanlarının genel performası da vatandaşlara soruldu.

Etiketler :