Gökçek'e haciz haberi yalanlandı

Gökçek'e haciz haberi yalanlandı

BOTAŞ'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alacağı için haciz işlemi başlattığı haberi ile ilgili Başkent Doğalgaz ve Enerji Bakanlığı'ndan çifte yalanlama geldi.

BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş: BOTAŞ'IN HACİZ İŞLEMİ BAŞLATTIĞI DOĞRU DEĞİL

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, BOTAŞ'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alacağı için haciz işlemi başlattığı haberinin doğru olmadığı belirtildi.

Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürlüğü'nden, bugün bir gazetede yer alan ve BOTAŞ'ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alacağı için haciz işlemi başlattığına yönelik habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve BOTAŞ yetkilileriyle bugün yapılan görüşmede, herhangi bir haciz işleminin söz konusu olmadığı belirtilmiştir. Tarafımıza ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne de haciz işlemi başlatıldığına dair bir bilgi ve belge ulaşmamıştır.''

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ: ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BOTAŞ'A BORCU VAR VE ÖDEME EMRİYLE ALAKALI BİR YAZI GİTMİŞ. BU, İCRA MANASINA GELMİYOR. HERHANGİ BİR HACİZ FALAN YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BOTAŞ'a borcunun bulunduğunu hatırlatarak, ''Ödeme emriyle alakalı bir yazı gitmiş. Bu, icra manasına gelmiyor. Herhangi bir haciz falan yok'' dedi.

Taner Yıldız, Aydınlı Grup tarafından yaptırılan, güneş enerjisinden elektrik üretilecek konut projesi Solarkent'in açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sivas'ın Kangal ilçesinde gerçekleştirilen Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü, Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü ve Demir Export Kangal Kömür İşletmesine yönelik operasyona ilişkin bir soru üzerine Yıldız, 20 yıl önce yapılmış bir ihaleyle alakalı inceleme başlatıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Hukuk belli, mevzuat belli, kanunlar belli. Bütün bürokrasimiz dürüst çalışmak durumunda. Özel sektörü de kamuyla beraber yapılandıracağız. Kurallara uymayan olursa tepkimizin son derece net olduğunun bilinmesi lazım. Dürüst insanların da hakkını korumak bizim tercihimiz olacak. Bu açıdan herkes tercihini yapmalı. Dürüstçe çalışmalı. Sivas'taki konuyla alakalı, 'laboratuvardaki kalorifik değerlerle oynandığı' iddia edildi. Ben de bizim Ankara'dan hukukçularımızı gönderdim, 'takip edin' diye... Onların da raporunu bekliyorum.''

-BOTAŞ'IN ALACAĞI-

Bakan Yıldız, ''BOTAŞ'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 1,2 milyar liralık alacağı olduğu ve bunun için haciz davası açıldığı konusundaki değerlendirmeleriniz nedir?'' sorusuna da şu karşılığı verdi:

''Bizdeki bilgi öyle değil. Zannediyorum bir basın mensubu arkadaşımız onu yazmış. Ama şu anda 437 milyon lira civarında bir ödeme emri var kendi aralarında. Bildiğimiz gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BOTAŞ'a borcu var ve ödeme emriyle alakalı bir yazı gitmiş. Bu, icra manasına gelmiyor. Zannediyorum, Ankara Büyükşehir Belediyesi de bunu mutlaka değerlendirecektir. Bu açıdan herhangi bir haciz falan yok.''

Etiketler :