Gökçekler Ankarasporu Satıyor

Gökçekler Ankarasporu Satıyor

Ankaragücü'nü bırakmak istemeyen Gökçek ailesi, Ankaraspor'u satmaya karar verdi.

Futbol Federasyonu, Gökçekler’in Süper Lig’de 2 kulübü birden yönetmesini kabul etmedi. Ankaragücü’nü bırakmak istemeyen Gökçek ailesi, Ankaraspor’u devredecek. Ama TFF bu satışı da mercek altına almış durumda.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, pazar sabahı yaptığı olağanüstü toplantıda, Ahmet Gökçek’in başkanlığı ile oluşan yeni oluşumun statüye aykırı olduğu görüşüne karar verdi. TFF Yönetim Kurulu, Ankaragücü ile Ankaraspor arasındaki ilişkiyi sportif rekabeti engelleyici nitelikte bularak her 2 kulübe de ihtarname gönderdi.

Bu konuda 2 kulüpten biriyle bağların kopartılması istenirken, yapılan görüşmeler sonrası Ahmet Gökçek’in A.Gücü yönetimini bırakmayı düşünmediği öğrenildi, değişikliğin Ankaraspor’da yapılmasına karar verildi.

-KAMU TATMİN PEŞİNDE-

Ankaraspor A.Ş.’nin 2 gün içinde satılacağı ifade edilirken, Gökçek ailesi bu konuda görüşmelere başladı. Ankaraspor’un Ankaralı işadamları Vural Baylan veya Osman Karagöz’den birine satışının ağırlık kazandığı öğrenildi. Ahmet Gökçek, Futbol Federasyonu’na tepki göstererek “Bugüne kadar her adımımızı kendilerine sorarak attık. Böyle bir karar almaları çok ilginç” dedi. Ankaraspor A.Ş.’nin üçüncü kişilere devredilmesi konusunda çalışmalar başlarken, federasyon yönetim kurulunun bu konuda ‘kamu vicdanını tatmin edecek şekilde 3. kişilere’ açılımını getirmesi dikkat çekti. Satış konusunda görüşülen isimlerin Gökçek ailesine ve belediyeye yakın olmaları ise yeni bir kaosun sinyalini verdi.

-CEMAL AYDIN TEPKİLİ-

Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın da karara tepki gösterdi. Aydın, genel kurul tutanaklarının henüz TFF’ye ulaşmadığını belirterek, “Daha ortada resmi bir şey yok. Bunlar doğmamış bebeğe don biçiyorlar. Yaptıkları hukuksuz” açıklamasında bulundu.

Etiketler :