Göksu Nehri'nde 2 kardeş boğuldu

Göksu Nehri'nde 2 kardeş boğuldu

Adana'nın Kozan ilçesinde ailesi ile pikniğe giden 2 kardeş, Göksu Nehri'nde boğuldu. Kardeşlerin yapımı devam eden barajdan deneme amaçlı bırakılan suyun akıntısına kapıldıkları iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Marangeçili köyünde yaşayan Soner ve Ayşe Demir çifti, oğulları Nafi (13) ve Zafer (18) ile Göksu Nehri kıyısındaki Kayadibi mevkisine pikniğe gitti.

Anne-babaları piknik için hazırlık yaptığı sırada iki kardeş, serinlemek amacıyla baraj çalışması nedeniyle su seviyesi oldukça düşen nehre girdi. İddiaya göre, bu sırada Feke II Barajı'ndan deneme amacıyla su bırakılması üzerine nehrin su seviyesi aniden yükseldi. Akıntıya kapılan Nafi ve Zafer Demir'i göremeyen ailesi, durumu jandarmaya bildirdi.

Bölgeye Adana Sivil Savunma Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma ekipleri de sevk edilerek arama çalışması başlatıldı. Feke II barajından suyun kesilmesi sağlandıktan sonra nehrin belli yerlerine ağ gerildi. Köylüler tarafından 2 kardeşin cesedi nehir yatağındaki kayalıklar arasına sıkışmış olarak bulundu.

Kozan Devlet Hastanesine kaldırılan cesetler, Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Hastane bahçesinde cenazelerini almak için bekleyen Demir ailesinin yakınları ve Marangeçili köylüler, bölgede yapımı devam eden barajlardan zamansız bırakılan suların can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürdüğünü iddia ederek, duruma tepki gösterdi.

Köy muhtarı Adem Doğan, barajlarda deneme amaçlı tutulan suyun çevredeki köylere bilgi verilmeden zamansız bırakıldığını ve ırmak yatağı çevresinde yeteri kadar uyarıcı levha bulunmadığını öne sürdü.

Bir süre önce bir köylünün zamansız bırakılan su sebebiyle ölüm tehlikesi atlattığını anlatan Doğan, baraj yetkililerini arayarak, çevre güvenliğinin sağlanması ve soruna çözüm bulunması için gerekli tedbirlerin alınmasını istediğini belirtti.

Marangeçili Köyü Orman Kooperatifi Başkanı Önder Yavuz ise yörede büyük ve küçükbaş hayvanların su içmek için ırmak yatağına indiklerinde, barajdan aniden bırakılan su sebebiyle oluşan selde akıntıya kapılarak telef olduklarını iddia etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.