Goller ilk yarıda geldi 4-0

Goller ilk yarıda geldi 4-0

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda, Faroe Adaları temsilcisi Vikingur'u 4-0 mağlup etti

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanşmaçında temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda, Faroe Adaları temsilcisi Vikingur'u 4-0 mağlup etti ve bir üst tura yükseldi. Toftir Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da temsilcimizin 4-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelenin golleri 3. dakikada Ekrem Dağ, 10. dakikada Nihat Kahveci, 32 ve 44. dakikalarda Bobo'dan geldi.

 

İnönü'de oynanan ilk maçı da 3-0 kazananBeşiktaş, zayıf rakibini kolay bir şekilde elemeyi bildi. Beşiktaş'ın 3. ön eleme turundaki rakibi ise Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen oldu. Beşiktaş, Plzen ile ilk maçı 29 Temmuztarihinde deplasmanda oynayacak. İkinci maç ise 5 Ağustostarihinde İnönü Stadı'nda oynanacak.

Beşiktaş, 3. ön eleme turunu geçmesi halinde19 ve 26 Ağustostarihlerindegruplara kalabilmek için play-off maçlarıoynayacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off kura çekimleri ise 6 Ağustos Cuma günüyapılacak.

BEŞİKTAŞ ÇOK RAHAT...
Beşiktaş çok rahat geldiği Faroe Adaları'nda oynadığımaçta çok rahat bir galibiyet aldı. İlk 10 dakikada Ekrem ve Nihat ile iki gol bulan siyah-beyazlılar, rakipkale önünde adeta antrenman maçıoynadı. Kanatlardan İsmail ve Quaresma ile etkili gelen Beşiktaş, attığı 4 golden çok daha fazlasını kaçırdı. Nihat Kahveci, Delgado ve Quaresma istekli futbollarıyla ön plana çıkan isimlerdi.

BAMBAŞKA BİR YETENEK...
Siyah-beyazlı takımın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, yeteneklerini Faroe Adaları'nda da sergiledi. Yıldız oyuncu takımının attığı iki golde pay sahibi olurken, ayağına her top gelişinde ne kadar klas bir oyuncu olduğunu gösterdi. Sağ ayağının dışıyla yaptığı etkili ortalarla dikkat çeken Portekizli yıldız, gol pozisyonlarına girse de Vikingur karşısında siyah-beyazlı formayla ilk resmi golünü atmayı başaramadı.

BEŞİKTAŞ TEMPOYU DÜŞÜRDÜ...
İlk yarıda istediği farkı yakalayan Beşiktaşoyuncular, ikinci yarıda kendilerini fazla yormadı. Oyunu yine rakip yarı sahadaoynayanBeşiktaş, ayağa paslarla topun hakimiyetini hep elinde tuttu. Beşiktaş için Faroe Adaları deplasmanındaki maç tam anlamıyla iyi bir antrenman karşılaşması oldu.

FERRARİ İKİNCİ YARIDA...
Takımda kalıp kalmayacağı tartışılan Beşiktaş'ın İtalyan savunma oyuncusu Matteo Ferrari, yedekler arasında başladığı mücadelede ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Alman teknik adam Bernd Schuster, ikinci yarıda Sivok'un yerine Ferrari'yi oyuna sürdü. Takımın orta sahadaki önemli isimlerinden Fabian Ernst'i de ikinci yarıda kenara alan Schuster, Uğur İnceman'a ikinci 45 dakikadaşans verdi. Beşiktaş son oyuncu değişikliğini ise 65. dakikada gerçekleştirdi. Takımın ilk golünü atan Ekrem 65. dakikada yerini gençoyuncu Onur'a bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
Beşiktaş, maçın hemen başında golle buluştu. 3'üncü dakikada İsmail'in soldan getirip içeri ortaladığı topu, Ekrem kafasıyla ağlara gönderdi (0-1).
8'inci dakikada Nihat'ın verdiği pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Quaresma'nın vuruşunda, topukaleci Turi çeldi.
Karşılaşmanın 10'uncu dakikasında sol taraftan topu getiren Quaresma, topu Nihat'ın önüne bıraktı. Kaleciyle sağ çaprazdan karşı karşıya kalan Nihat'ın vuruşunda top, Beşiktaş'ın ikinci golü olarak Vikingur ağlarıyla buluştu.
22'nci dakikada Ekrem, sağdan getirdiği topu, ceza sahasındaki Bobo'ya aktardı. Bobo'nun sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutu, kaleci Turi kornere çeldi.
Maçın 32'inci dakikasında Delgado'nun sağ taraftan yaptığı ortada topla buluşan Bobo, Beşiktaş'ın 3'üncü golünü Vikingur ağlarına bıraktı.
44'üncü dakikada ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Quaresma'nın içeri çevirdiği topu Bobo, ağlara göndererek skoru 4-0 olarak belirledi.

sporx

Etiketler :