Gönül'den Bedelli açıklaması...

Gönül'den Bedelli açıklaması...

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bedelli askerlik bekleyenlere kötü haber verdi!

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bedelli askerlik bekleyenlere, 'Askerliğin bedelli oluşuyla ilgili bugüne kadar 8 yıl içinde benim ağzımdan bedelli askerlikle ilgili hiçbir müspet ifade çıkmamıştır. Kanun açıktır. TBMM, kanunun 10. maddesini değiştirmediği müddetçe benim vaatkar konuşmam mümkün değil' dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının bütçesi üzerinde konuştu. Terörle mücadelede en ufak bir taviz verilmeden mücadeleye devam edileceğini vurgulayan Bakan Gönül, bedelli askerlik ile ilgili sorulara şöyle dedi:

"Askerliğin bedelli oluşuyla ilgili bugüne kadar 8 yıl içinde benim ağzımdan bedelli askerlikle ilgili hiçbir müspet ifade çıkmamıştır. Kanun açıktır. TBMM, kanunun 10. maddesini değiştirmediği müddetçe benim vaatkar konuşmam mümkün değil. Süre değişimi ile ilgili hiçbir beyanım olmamıştır."

Profesyonel askerliğe 1986 yılında çıkartılan Uzman Erbaş Kanunuyla adım atıldığını belirten Bakan Gönül, "Zaman içerisinde diğer kanunlarda çıkarılmaktadır. Yalnız profesyonel askerlik değil, karma bir sistem öngörülmüştür" dedi.

Etiketler :