Gönüllere Sürgün Şair: Mehmet Akif ERSOY

Gönüllere Sürgün Şair: Mehmet Akif ERSOY

Her çağda, her ülkede yaşayan ve dünyadan göçen yüzlerce şair vardır ancak milletinin bağrına bastığı, bayraklaştırdığı, yücelttiği şairlere çok fazla rastlamak mümkün değildir.

   Büyük şair Mehmet Akif, insanımızın öteden beri sevdiği, minnet duyduğu, yakından tanıdıkça daha büyük bir içtenlikle bağrına bastığı mümtaz bir şahsiyet. Akif yalnızca şair, sanatkar, düşünür değil aynı zamanda büyük bir gönül insanı. 

Daha önce "Akif'ten Gençlere Öyküler" adlı çalışması ile kitapseverlerin ilgisini çeken Öyküleri I ve II olarak seri halde yazan ve üçüncü öykü eserinin de hazırlıklarını tamamlamak üzere olan Siyami Boylu'nun, "Gönüllere Sürgün Şair: Mehmet Akif" adlı eseri Akif'i biraz daha yakından tanımak  isteyenler için büyük bir fırsat.  Cağaloğlu Yayınevi tarafından basılan eser, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı'na armağan düşüncesiyle hazırlanmış. Kitapta Türk edebiyatı ve düşünce tarihinin önemli isimlerinin Akif hakkında kaleme aldığı yazılara yer veriliyor. hem de ilim ve kalem erbabının çağlayan gönüllerinden süzülerek akan engin ve berrak hayatını dinlemek isteyenler için güzel bir imkan sunuyor.

Diriliş Hareketi ve Fikir öncüsü Sezai Karakoç'tan Nurettin Topçu'ya, Eşref Edip'ten Hilmi Yücebaş'a kadar gönül dünyamızda yeri olan pek çok yazarın yanı sıra eserde Akif'le ilgili hatıralar, nükteler de bir bütünlük içinde okura sunuluyor. İstiklal Marşı Şairini, bizzat şairin dostlarından ve onun fikirlerini anlayabilmiş müstesna kalemlerden okumak isteyenler için samimi bir kaynak ve İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı'na mütevazı bir katkı Siyami Boylu'nun çalışması. Kendi gönlünde Akif'i, fikirlerini, hislerini, duruşunu arayanların bir solukta okuyabileceği bir eser "Gönüllere Sürgün Şair: Mehmet Akif".

Kitap Adı: Gönüllere Sürgün Şair: Mehmet Akif

Yazar: Siyami Boylu   

Yayınevi: Cağaloğlu Yayınevi

Bilgi-İrtibat: www.cagalogluyayinevi.com.tr

                       info@cagalogluyayinevi.com.tr

                      Tel: 0212 514 81 58

746b52f7-5ad2-478e-88d2-8f9da8cb3696.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.