Google Türkiye'yi şikayet etti!

Google Türkiye'yi şikayet etti!

Google yöneticilerinden Drummond, Amerikalı yetkililerden internete sansür uygulayan devletlerin uyarılmasını istedi.

Dünyaca ünlü arama motoru Google’ın hukuki işlemlerden sorumlu yöneticisi olan David Drummond, Çin ve Türkiye gibi ülkelerin bazı internet sitelerine erişimi yasaklamalarının hem insan haklarını hem de ABD ticaretini kısıtladığını söyledi.

ABD Ticaret Temsilcisi Ron Kirk ve şirket yöneticilerinin katıldığı halka açık toplantıda şunları söyledi: “Eğer bu durum fiziki ticarette yaşansaydı hepimiz uluslararası ticaret anlaşmalarının ihlal edildiğini söyleyecektik”.

Drummond konuşmasında özellikle Türkiye örneği üzerinde durdu ve YouTube’un iki senedir yasaklı olduğunu hatırlattı. Drummond, internet özgürlüğünün bir insan hakkı olduğunu, bunun yanı sıra serbest ticaret topluluğunun bir parçası olmak isteyen ülkelerin internetin serbest olmasını sağlamanın bir yolunu bulmaları gerektiğini ekledi.

Google’ın hukuki şefi, “Ufukta gözüken yeni ticaret anlaşmaları sayesinde internete sansür getiren ülkelere baskı uygulamak için yeni fırsatlar doğuyor” dedi. Drummond açıklamalarında Çin’deki sansürü de sık sık gündeme getirdi.

Etiketler :