Google'dan bedava bilgisayar

Google'dan bedava bilgisayar

"Google bedava notebook dağıtacak"

Chrome OS işletim sistemiyle yakın zamanda kullanıcılarıyla buluşmayı planlayan Google, Chrome OS yüklü netbook`ları bedava dağıtabilir mi? İşte Linux uzmanı Glyn Moody`nin o çok konuşulacak açıklaması...


Bir Linux uzmanı olan ve Linux kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği Rebel Code: Linux and the Open Source Revolution isimli kitabın da yazarı olan Glyn Moody, Google`ın Chrome OS işletim sistemiyle yakın zamanda kullanıcılarıyla buluşacağını açıklarken, Google`ın bedava bilgisayar dağıtabileceğine dikkat çekti.

Google bedava bilgisayarların maliyetini nasıl karşılayacak

Bu sorunun cevabı da aslında Moody`nin açıklamasında gizli. Google`ın dağıtacağı bilgisayarların birim maliyetinin çok düşük olacağını belirten Moody, Chrome OS işletim sisteminin kurulu olduğu netbook`ların sabit disk ya da RAM`e ihtiyaç duymaması nedeniyle donanım maliyetinin oldukça düşük olacağına vurgu yaptı.

Google`ın dağıtacağı bedava netbook`ların düşük maliyetini kısa zamanda online reklamlarıyla telafi edeceğini ifade eden Moody, Chrome OS`un tamamen web tabanlı olacağını sözlerine ekledi.
 

Etiketler :