Google'dan Mimar Sinan jesti

Google'dan Mimar Sinan jesti

Türkiye'de Youtube'den sonra Google'nin de kapatılacağı haberleri Google yetkililerini harekete geçirdi ve yetkililer Türkiye'ye yaptıkları jestlere bir yenisini ekledi. İşte o jest!

İnternet devi Google ünlü mimarın doğum gününü unutmadı. Google Türkiye sayfasında Mimar Sinan'ın doğum gününe özel logo yer alıyor. Logoya tıklandığında ise Mimar Sinan'la ilgili bir arama sayfası okurların karşısına çıkıyro.

Hazırlanan özel logoda Mimar Sinan'ın eserlerine yer verilmiş. Logonun üzerine tıklandığında ise "Mimar Sinan" aramasının sonuçlarına ulaşılabiliyor.

15 Nisan 1489'de doğan Osmanlı baş mimarı ve inşaat mühendisi Mimar Sinan, Osmanlı padişahları I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yaptı.
Mimar Sinan'ın baş yapıtı "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'dir. Mimar Sinan 92 camii, 52 mescit, 57 medrese, 7 darül-kurra, 22 türbe, 17 imaret, 3 darüşşifa (hastane), 5 su yolu, 8 köprü, 20 kervansaray, 36 saray, 8 mahzen ve 48 de hamam olmak üzere 375 eser vermiştir.

Etiketler :