Google'dan sanal tren turu

Google'dan sanal tren turu

Sanal dünyanın kaşifleri için Rusya'nın Trans-Sibirya demiryolu bir fare tıkı uzakta bulunuyor.

İnternet devi Google'ın, Google Earth ile YouTube'ün video çekimlerini bir araya getiren Virtual Train (sanal tren) uygulaması, 9 bin kilometrelik yolculuğun tamamını internet kullanıcılarına sunuyor.

Sanal gezginler, yeni uygulama sayesinde Moskova ile Vladivostok arasında 7 farklı zaman dilimi, 12 bölge ve 87 kenti geçerken, 150 saat manzara izleyebiliyor ve aralarında Leo Tolstoy'un "Savaş ve Barış" eserinin de bulunduğu Rus klasiklerinin sesli kitaplarını dinleyebiliyor.

Kullanıcılar, sanal tren gezisinin sıkıldıkları bölümünde fareleriyle demiryolunun istedikleri noktasına hemen gelebiliyor.

Çoklumedya uygulamasında, raylardaki tekerlek tıkırtısının dışında Yekaterinburg ile Tyumen petrol bölgesindekilerle Ulan-Ude'deki Budist duaları ve Russkiy adasındaki topların sesleri dinlenebiliyor.

Google'ın Rusya pazarlama direktörü Konstanin Kuzmin, bu uygulamayla Rusya'nın ne kadar sıra dışı ve güzel bir ülke olduğunu, ayrıca meraklı bir turiste ne kadar çok şey sunabileceğini göstermek istediklerini söyledi.

Google'ın sanal treninin internet adresi: http://www.google.ru/intl/ru/landing/transsib/en.html

Etiketler :