Görkemli Açılışlarla 10 milyon çarptılar

Görkemli Açılışlarla 10 milyon çarptılar

Otomobil ve gayrimenkullerini satan vatandaşları internet ve gazete ilanlarından ulaşarak karşılıksız çeklerle dolandıran çete, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'nde yapılan baskınlarla çökertildi.

İstanbul izmir ve kocaelinde kurdukları paravan şirketlerle bankalardan elde ettikleri çekleri kullanarak vatandaşları dolandıran çetenin 28 üyesi gözaltına alındı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Pendik, Avcılar, Şişli, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli ile İzmir ve Kocaeli'nde 41 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat polislerinin katıldığı baskında, çete lideri olduğu öne sürülen Vehbi İ. ile yardımcısı Kadir İ'nin de aralarında bulunduğu 1'i kadın 28 kişi gözaltına alındı.
GÖRKEMLİ AÇILIŞLA GÖZ BOYADILAR

Paravan şirketler kuran çetenin, piyasada güven kazanmak için ünlü mankenler Şebnem Schaffer ile Yeliz Yeşilmen'i çağırıp görkemli açılışlar yaptıkları ortaya çıktı. Gayrimenkullerini ya da otomobillerini elden çıkartmak isteyen vatandaşlara internet ya da gazette ilanlarından ulaşan çetenin, şahısları işyerlerine çağırdıkları öğrenildi. Çetenin bir miktar cüzi ödeme yaptıktan sonar, kalan kısmı 3 aylık karşılıksız çeklerle ödedikleri, araçları 3. şahıslara satarak bu sure içinde ortadan kayboldukları belirtildi. Çetenin, 5 yıldır dolandırıcılık yoluyla 10 milyon TL'nin üzerinde haksız kazanç sağladığının tespit edildiği kaydedildi.Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan ve daha önceden çok sayıda suçtan sabıkaları bulunan 28 kişi, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.


Ramazan'da 20 ton tavuk eti dağıttılar

Çetenin 2 yıl önce Ramazan ayında Gaziosmanpaşa'daki bir et marketi açılışında, vatandaşların güvenini kazanmak için yaklaşık 20 ton tavuk dağıttıkları tespit edildi. Çetenin tavukları dağıtmadan önce ise tüm gazetelere e-mail ve faks yoluyla haber geçerek reklam yaptıkları öğrenildi.



Etiketler :