Görme engelli vatandaşlara özel mobil atık getirme merkezini Türkan Sabancı Görme Engelliler Orta Okulu’nda hizmete sunuldu

Görme engelli vatandaşlara özel mobil atık getirme merkezini Türkan Sabancı Görme Engelliler Orta Okulu’nda hizmete sunuldu

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Görme engelli vatandaşlarımızla ilgili bu proje sadece Türkiye’de değil dünyada da örneği olmayan bir proje.

Görme engelli vatandaşlara özel mobil atık getirme merkezini Türkan Sabancı Görme Engelliler Orta Okulu’nda hizmete sunuldu.

Atık dönüşüm merkezinde bulunan atık bölümlerinde sesle tepki veren sensörler ve Braille alfabesi ile atık bölümlerini, görme engelli vatandaşlar öğrenmiş olacak.

Toplanılan geri dönüşebilir atıklardan elde edilen gelirle, ihtiyaç sahibi vatandaşlara giyecek, gıda ve barınma yardımı, öğrencilere kırtasiye, giyim ve burs imkânının karşılanması, engelli vatandaşlara gerekli ekipmanların temin edilmesini sağlanacak.

Bu proje ile görme engelli bireylerin atık yönetiminin başından itibaren sürece dahil edilmesi hedefliyoruz.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Engelsiz Atık Toplama Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Görme engelli vatandaşlarımızla ilgili bu proje sadece Türkiye’de değil dünyada da örneği olmayan bir proje. Gördüğünüz gibi atık ayrıştırma merkezi artık ayrıştırma konteynırı. Görme engelli vatandaşlarımız buraya geldiğinde bu konteynıra elinde diyelim ki cam var ya da bir karton kağıt çöp var ya da bir metal var bir ahşap çöp var, tabi görme engelli olduğu için normalde bunu hangi göze atacak bilemez. İşte biz bunu düşünerek bu gözlere sensörler yerleştirdik. O sensörlere doğru elindeki atığı yaklaştırdığında eğer atık cam ise cam tarafından ses gelecek cam gözü neresiyse oraya atacak. Bu sensörler sayesinde görme engelli vatandaşımız gelecek olan sese göre elinde ki çöpü ilgili kutucuğa atacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.