Görmez'den İsrail'e kınama

Görmez'den İsrail'e kınama

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıya ilişkin, "Bir taraftan Suriye'de kardeş kanı akmaya devam ediyor, diğer taraftan da dün akşamdan beri yüreğimiz kan ağlayarak izlediğimiz sahneler hepimiz için büyük üzüntü kaynağı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde katıldığı Reis'ul Ulema görev devir teslim töreninden (menşure) sonra AA muhabirinin, sorularını yanıtladı.

Mehmet Görmez, hicri yılın ilk gününde Gazze'de Müslümanlar'ın İsrail saldırısına hedef olduğuna ilişkin soru üzerine, "Hakikaten yüreğimiz kan ağlıyor. Bir taraftan Suriye'de kardeş kanı akmaya devam ediyor, diğer taraftan da dün akşamdan beri yüreğimiz kan ağlayarak izlediğimiz sahneler hepimiz için büyük üzüntü kaynağı oldu. Yüce Rabbimiz bir an önce bütün Müslümanları bu tür musibetlerden muhafaza eylesin. Müslümanlar'ın birlik, beraberlik içerisinde, barışta ısrar ederek, doğruda, adalette ısrar ederek bu büyük felaketlerin üstesinden gelmeyi bütün Müslümanlar'a nasip etsin" diye konuştu.

-"Saraybosna'da tarihi bir gün yaşadık"-
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye'yi temsilen katıldığı menşure törenine ilişkin de "Bugün Bosna-Hersek'te, Saraybosnada tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde tarihi bir gün yaşadık. Bosna-Hersek Reis'ul Uleması çok güzel, çok muhteşem bir törenle bu ağır sorumluluğu bir başka kıymetli dostumuza Tuzla Müftüsü Hüseyin Kavazoviç'e devretti. Hayırlı olsun" dedi.

Bu törenin sadece Bosna'daki Müslümanlar için değil, Balkanlar'da, hatta Avrupa'daki bütün Müslümanlar için son derece önemli bir tören olduğunu belirten Görmez, şunları kaydetti:

"Bugün üç kişinin ruhu şad olmuştur: Kalbini Saraybosna'da bırakan Fatih Sultan Mehmet hazretlerinin ruhu şad olmuştur. Saraybosna'yı bir ilim, kültür, medeniyet şehri haline getiren Gazi Hüsrev Bey'in ruhu şad olmuştur. Bir de mezarına 'Biz Allah'tan başka hiç kimseye kul olmayız' yazısını yazdıran Aliya İzzetbegoviç'in ruhu şad olmuştur. Bugün Bosna'daki bütün şehitlerin, Srebrenitsa'da katliama uğrayan tüm şehitlerin, Saryabosna'da, Mostar'da, Travnik'te canlarını veren bütün şehitlerin ruhu şad olmuştur. Yeni göreve başlayan değerli dostumuza hayırlı olsun diyorum. Bütün Bosna halkına, bütün Balkanlar ve Avrupa'daki Müslümanlara hayırlı olsun diyorum."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum