Görüş Farkı'nda tarihi itiraflar

Görüş Farkı'nda tarihi itiraflar

Darbeciler, ABD’nin istediği doğum kontrolünü hükümet programına koymak için sabaha karşı matbaa basmış.

Gazeteci Ömer Şahin’in Kanal A’daki “Görüş Farkı” programında 12 Eylül darbesiyle ilgili tarihi bir olay ilk kez açıklandı. Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel ABD’nin 12 Eylül darbesini  yapan Kenan Evren’den  Türkiye’de doğum kontrolü yapılması ve bunun hükümet programına girmesi için baskı yaptığını söyledi. Güzel, “Doğum kontrolünü Hükümet programına koymamı istediler. Ben karşı çıkınca sabaha karşı 04.00’te  Bakan İlhan Öztrak matbaayı bastı ve programa yazdı” dedi.

Özal, “darbeciler ABD hayranıdır, doğum kontrolü ister, bunu yazma” dedi!

12 Eylül darbesi sonrası emekli oramiral Bülent Ulusu Başbakanlığında hükümet kurulmuştu. O hükümetin programının yazım işi için Hasan Celal Güzel görevlendiriliyor. Özal’ın teklifine önce karşı çıktığını ancak “bizim görüşümüz yansısın” ısrarı üzerine kabul ettiğini söyleyen Güzel,  “Turgut Bey  12 Eylülcüler için ‘Bu adamlar ABD hayranıdır. Dikkat et, doğum kontrolünü getirecekler, onu koyma’ demişti. Gerçekten de öyle oldu” dedikten sonra yaşadığı ilginç olayı ilk kez anlattı.

Darbenin Bakanı Sabaha Karşı Matbaayı bastı, doğum kontrolü hükümet programına girdi

Ulusu Hükümeti’nde Devlet Bakanı olarak görev yapan İlhan Öztrak(CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın Babası) program yazımına başlamadan önce Hasan Celal Güzel’e geliyor. Aynı zamanda Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden hocası olan Öztrak, “Hasan, Konsey doğum kontrolüyle ilgili paragraf istiyor Bunu ABD’liler Kenan Paşa’dan istemişler,koymaya mecburuz” diye sıkı tembihte bulunuyor.

Bu uyarıyı dikkate almayan Hasan Celal Güzel, gerekli düzeltmeyi yapmadan programı baskı için matbaaya gönderiyor. Güzel, sonrasında yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı:” İlhan Öztrak, sabaha karşı 04.00’de matbaayı basıyor, çalışanların başlarında bekliyor ve doğum kontrolü paragrafını yazdırıyor. ABD’nin Kenan Paşa’dan istediği doğum kontrolü hükümet programına böyle girdi.”

28 Şubatçıların Çiller’i Öldüreceğine dair devlet istihbaratı vardı

Ömer Şahin’le Görüş Farkı’nın konuklarından olan Tansu Çiller’in eski Başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık’ta yine çarpıcı bir bilgiyi ilk kez anlattı. Yeni çıkan bir kitapta İmralı’da yatan Abdullah Öcalan’ın devlet içerisinde bir grubun dönemin Başbakanı Tansu Çiller’i öldürtmesi teklifinde bulunduğunu, bunu kabul etmediği iddiası yer almıştı. Hüseyin Kocabıyık,Öcalan’a böyle bir sipariş verildiğini duymadığını söylerken başka bir suikast projesini aktardı:“ O vakitler Tansu Hanım’ın 28 Şubatçılar tarafından bombalı suikastle ortadan kaldırılacağına dair devlet istihbaratı vardı. Biz kendisine gittik,bunu söyledik. Çok iyi hatırlıyorum. Askeri kışlada suikast için eğitildiğini söyleyen bir kişi bize geldi, ifadesini de teybe aldık. O kasetlerle Tansu Hanım’a gittik. O da, ‘boşverin, işinize bakın’dedi. Bunlar Batı Çalışma Grubu’ndan kaynaklanan bir şeydi”

Etiketler :