Gözler Kadıköy'de kulaklar Trabzon'da

Gözler Kadıköy'de kulaklar Trabzon'da

Şampiyonluk yarışında bugün 33. hafta maçları oynanacak. Fener evinde Ankaragü'nin ağırlarken, Trabzon, İ.B.B. ile karşılaşacak.

Spor Toto Süper Lig'de son iki haftaya girilirken lider durumda bulunan Fenerbahçe, bugün sahasında Ankaragücü'nü konuk edecek. Taraftarına galibiyet ile veda edip, liderliğini son haftaya taşımak isteyen sarı-lacivertlilerin kulağı da Trabzon'da olacak.

FENERBAHÇE-ANKARAGÜCÜ

15 Mayıs Pazar 20:00

Spor Toto Süper Lig 2010/2011 Sezonu - 33. Hafta

Stadyum: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu

Hakem: Cüneyt Çakır

Spor Toto Süper Lig'de son iki haftaya girilirken lider durumda bulunan Fenerbahçe, bugün sahasında Ankaragücü'nü konuk edecek. Taraftarına galibiyet ile veda edip, liderliğini son haftaya taşımak isteyen sarı-lacivertlilerin kulağı da Trabzon'da olacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonuna 15 Ağustos 2010 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Medical Park Antalyaspor'u 4-0 yendiği maçla iyi bir başlangıç yapan, son iki hafta öncesi şampiyonluk yarışını sürdüren sarı-lacivertliler, Kadıköy'deki kapanışı da biletlerinin tamamının satıldığı maçta iyi bir sonuçla yapmayı hedefliyor.

Bu sezon sahasında yaptığı maçlarda sadece 3 beraberlik alarak puan yitiren, ligin ikinci yarısında bir beraberlikten başka kaybı olmayan sarı-lacivertli ekip, renktaşı başkent temsilcisinin karşısına da mutlak galibiyetparolasıyla çıkacak.

ŞAMPİYONLUK OLASILIĞI VAR

Fenerbahçe'nin, Trabzonspor ile aynı puanda fakat averajla önde götürdüğü yarışta, 33. hafta maçlarının ardından şampiyonluk olasılığı bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, Ankaragücü maçını kayıpsız geçer, Trabzonspor da İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında yenilirse, ligin bitimine bir hafta kala matematiksel olarak şampiyonluğu garantileyecek.

İkili averajda Trabzonspor'a üstünlüğü bulunan Fenerbahçe, bitime bir hafta kala oluşacak 3 puanlık farkla şampiyonluğa ulaşacak.

33. hafta maçlarında Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi, Trabzonspor'un kazanması durumunda da son hafta öncesi bordo-mavili ekip şampiyonluk için büyük bir avantaj yakalayacak.

SARI KART ALARMI

Spor Toto Süper Lig'de son 2 haftaya averajla lider giren Fenerbahçe'de, bugünkü Ankaragücü maçı öncesi tam 7 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-lacivertli oyunculardan Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Cristian Baroni, Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Özer Hurmacı ve Miroslav Stoch'un, bugün oynanacak maç öncesi ligde 3'er sarı kartı var.

Bu oyunculardan Özer'in sakatlığı bulunurken, Emre, Caner, Cristian, Gökhan Gönül, Yobo ve Stoch bugünkü maçta forma giyip birer sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve ligin 34. ve son haftasında takımlarının deplasmanda Sivasspor ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE 153 GÜNDÜR YENİLMİYOR

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon son yenilgisini aldığı Ankaragücü ile yarın karşılaşacak Fenerbahçe'nin ligde tam 153 gündür bileği bükülmüyor.

Ligde en son 16. haftada, 12 Aralık 2010'da deplasmanda Ankara temsilcisine 2-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, 2011 yılında ligde yenilgi yüzü görmedi.

Ligin 17. haftasında Sivasspor'u 1-0 yenen Fenerbahçe, devre arasından sonra galibiyet serisi yakalayarak, Ankaragücü maçından sonra yaptığı 16 maçta 15 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Bu seride Trabzonspor, Kayserispor, Beşiktaş gibi rakiplerini mağlup eden sarı-lacivertliler, ezeli rakibi Galatasaray'ı, Türk Telekom Arena'da çıktığı ilk derbi maçta 2-1 yendi. Fenerbahçe, böylece rakibini yeni stadında yenen ilk takım oldu.

Sarı-lacivertliler, bu dönemde tek beraberliğini 27. haftada kendi sahasında Bursaspor karşısında aldı.

MUHTEMEL 11

Sarı-lacivertli ekipte Ankaragücü maçı öncesi sakatların iyileşmesi teknik direktör Aykut Kocaman'a kadro konusundafarklıseçenekler sağlıyor. Kocaman'ın Kardemir Karabükspor ile deplasmanda yapılan maçta kazanan kadroyu değiştirmemesi beklenirken, olası 11 şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk, Stoch, Alex, Niang.

TRABZON'DA NEFESLER TUTULDU

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yarın saat 20:00'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ağırlayacak. Bordo mavililer şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin de Ankaragücü karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

TRABZONSPOR-İSTANBUL BŞB

15 Mayıs Pazar 20:00

Spor Toto Süper Lig 2010/2011 Sezonu - 33. Hafta

Stadyum: Hüseyin Avni Aker

Hakem: Kuddusi Müftüoğlu

Spor Toto Süper Lig'de bugün sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan şampiyonluk adaylarından Trabzonspor, rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılmayı hedeflerken, averajla önünde bulunan liderFenerbahçe'nin de Ankaragücü karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

Trabzonspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20:00'de başlayacak ve bu önemli maçı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

27 yıldır ligde şampiyonluk hasreti çeken Trabzonspor'un, şampiyonluk için önünde kritik 180 dakika bulunurken bordo-mavili camiada adeta nefesler tutuldu.

Ligin 19. haftasındaki Fenerbahçe maçını 2-0 kaybettikten sonra, 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, Trabzon'da kazanıp sarı-lacivertlilerin de puan kaybetmesini ümit ederek ligin son haftasına girilirken liderliği devralmanın hesabını yapıyor.

BROZEK VE GLOWACKİ SAKAT

Trabzonspor'da sezonu kapayan kaleci Onur'un yanı sıra Polonyalı sol kanat oyuncusu Piotr Brozek ile stoper Arkadaiusz Glowacki'nin sakatlıkları devam ediyor.

Teknik direktör Şenol Güneş'in Glowacki'nin yokluğunda Mustafa Yumlu'ya görev vermesi bekleniyor.

MUHTEMEL 11

Bordo-mavililerin sahaya Tolga, Serkan, Giray, Mustafa Yumlu, Egemen, Selçuk, Colman, Jaja, Burak, Pawel ve Umut 11'i ile çıkması bekleniyor.

UMUT BULUT'A PLAKET

Trabzonspor'un ana sponsoruTürk Telekom'un, Süper Lig'de ''100'ler Kulübü'ne'' giren Umut Bulut'a, Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde bir kutlama plaketi verileceği bildirildi.

Umut Bulut, ligin 27. haftasındaki Konyaspor maçında attığı golle ligde 100. golünü kaydetmişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.