Grev Yasağı Meclisten Geçti Ama...

Grev Yasağı Meclisten Geçti Ama...

TBMM Genel Kurulu’nda hava hizmetlerine grev yasağı getiren yasa maddesi tartışmalarla kabul edildi. Madde görüşülürken iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında sataşmalar oldu

THY 'ye grev yasağını getiren yasa maddesine muhalefet eden CHP ve BDP 'li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında sözlü sataşmalar oldu. Genel Kurul, 'utanmaz ', 'terbiyesiz ', 'bırak traşı ' tartışmalarına sahne oldu.

MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan, maddenin anayasaya ve ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) sözleşmesine aykırı olduğunu belirterek, “Teklifi gerirenler havacılık sektörünü VIP 'ten ibaret sanıyor. Havalimanında çalışan insanların çoğunun iş güvencesi yok” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, aynı teklif içinde 'korsan taksi ' düzenlemesi de bulunduğunu belirterek, “Ne alakası var. Hava yollarına stratejik Kara yolu taşıması daha mı az stratejik? Her hak talebinde yasaklar geliyor. İşçilerin, emekçilerin ekmeğine kan doğramayın” diye konuştu. BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “İşçileri köle haline getirmeye çalışıyorsunuz. Siz koyun gibi işçileri güdeceğinizi sanıyorsunuz” dedi. AK Partili Osman Aşkın Bak 'ın laf atması üzerine Kürkçü 'nün, “Bırak traşı, utanmaz” diye bağırması tartışma yarattı.

Şahin grev yasağını savundu
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, THY 'nin Türkiye 'nin yüz akı bir kurumu olduğunu belirterek, “THY 'nin başarısının grevle engellenmesini kabul etmemiz mümkün değil. Deniz yolu, su ve elektrik işletmelerinde grevin mümkün olmaması hususu düzenlendiği halde THY veya hava taşımacılığının düzenleme dışında kalması günümüz koşullarına uyumlu değildir. Swiss Air ve Sabena bu tür tedbir alınmadığından dolayı batmıştır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.