GS-FB derbisinde kırılan rekor

GS-FB derbisinde kırılan rekor

Geçen ay oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı bir rekor getirdi. Son beş yılda oynanan derbi maçları baz alınarak yapılan değerlendirmede bu maç hakkında en çok haber yapılan karşılaşma oldu.

Mart ayının gündemine dev derbi damgasını vurdu. Geçtiğimiz ay Türkiye Süper Ligi’nde oynanan G.Saray – F.Bahçe derbi karşılaşması son yıllarda hakkında en çok haber çıkan derbi oldu.

DEV DERBİ YENİ BİR REKORA DAHA İMZA ATTI

Medya Takip Şirketi Interpress’in yazılı basında çıkan haber ve yazıları tek tek inceleyerek yaptığı analize göre, Telekom Arena’da oynanan ve sarı-lacivertli takımın galibiyetiyle sona eren dev derbi hakkında, öncesi ve sonrası ile toplam bin 479 haber yayınlandığı belirlendi. Böylece G.Saray – F.Bahçe karşılaşması, son beş yıl içinde oynanan derbi karşılaşmalarında yazılı basında hakkında en çok haber çıkan derbi olarak yeni bir rekora daha imza atmış oldu.

İSTİFALAR GÜNDEMDE

Geçen ay spor basınında en çok haber olan ikinci konu ülkemizde futbolun asırlık çınarları iki dev kulübü çalıştıran teknik direktörlerin görevlerinden ayrılmaları oldu. Beşiktaş’ın Alman Teknik Direktörü Schuster’in istifa haberi spor sayfalarında 456 defa haber olduğu saptandı. Mart ayında gündemi belirleyen ikinci ayrılık haberi Galatasaray’dan geldi. Sarı-kırmızılı takımın ilk yarıda F.Bahçe derbisi öncesi göreve getirdiği Romen Teknik adam George Hagi ile yollarını ayırdığı haberleri yazılı basında toplam 421 kez haber oldu.

OLAYLI KONGRE

Interpress’in raporunda, geçen ay spor basınında en çok haber olan üçüncü konu sarı-kırmızılı kulübün yaptığı olağan mali kongreydi. Başkan Adnan Polat ve Yönetim Kurulu’nun mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmemesi ile başlayan süreç, yazılı basında 298 defa haber olurken, Mart ayında dikkat çeken olayların başında yer aldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.