Guantanamo'da Seccade Bolluğu

Guantanamo'da Seccade Bolluğu

Senato'dan izin çıkmayınca Guantanamo'yu kapatamayan Obama, üssü daha cazip hale getirmek için

ABD Başkanı Barack Obama, Guantanamo'yu kapatma planının Senato tarafından geri çevrilmesinin ardından yeni planını devreye soktu. Obama, Küba'daki Guantanamo Üssü'nü mahkumlar için daha cazip hale getirmek için tutuklulara Sudoku bulmaca, uydu kanallarını izleme imkanı sağlanmasını istedi. Hatta bazı mahkumlara dizüstü bilgisayar dağıtılmasının emrini verdi. Guantanamo'da bulunan tutukluların koşullarını kamuoyuna göstermek için bazı fotoğraflar da basına dağıtıldı. Bazı fotoğraflarda hemen hemen her karede çok sayıda seccadenin görülmesi dikkat çekti.

BİR KAREDE 6 SECCADE

Örneğin üsteki tutuklulardan birinin yemekhane benzeri bir odada elma yerken görüntülendiği fotoğrafta aynı karede sadece 6 seccade bulunuyor. Hemen hemen diğer bütün fotoğraflarda da görüş alanının içerisinde bir seccade bulunmasına özen gösterildiği görülüyor. Obama'nın talimatıyla, mahkumların ruh sağlıklarının iyileştirilmesi için bir dizi önlemin de alınacağı yeni plana göre bazı gurplar beraber yemek yiyebilecek, uydu kanallarını gösteren televizyon izleme imkanına sahip olabilecek. Üste bulunan 240 tutukludan bazılarına ise dizüstü bilgisayar ve gazete verilecek.


80 milyon dolarlık kaynağa da ret

ABD Senatosu, Guantanamo gözetim kampındaki tutsakların başka bir yere nakledilmesine ilişkin planı geçtiğimiz günlerde reddetmişti. Senato, Obama'nın kampın kapatılması için istediği 80 milyon dolarlık kaynağa da onay vermedi. Tasarı 90'a karşı 6 oyla kabul edildi.


Etiketler :