'Güç birliği' adıyla kahvaltı

'Güç birliği' adıyla kahvaltı

MHP ile BBP üyeleri, ''Güç Birliği'' adı altında kahvaltıda bir araya geldi. Partililer, ortak taleplerini net ortaya koydular.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Atila Kaya, ''Türkiye'nin bu gidişini düzeltmek için MHP'nin tek başına iktidarına ihtiyaç vardır'' dedi.

     Haziran ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde MHP ile BBP üyeleri, ''Güç Birliği'' adı altında Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

     Buluşma hakkında bilgi veren MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Türkiye'nin 8 yıldır devletin bekası ve milletin birliği noktasında zaafa düşürüldüğünü öne sürerek, bu toplantıda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''devlet ve milletin bekası için güç birliği'' çağrısına uyduklarını kaydetti.

     Kaya, çeşitli sebeplerle hareketin dışında kalmış, kırgınlık ve küskünlükler yaşayanlara, Bahçeli'nin daveti olduğunu hatırlatarak, bu davetin İstanbul ayağını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

     Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumuna karşı bunu durduracak yegane hareketin ''Milliyetçi Hareket'' olduğunu belirten Kaya, ''Bu davaya gönül vermiş bütün arkadaşlarımızı partimize bekliyoruz. Bu davet Devlet Bahçeli'nin çağrısının devamı niteliğindedir. Biz burada sade ülkücüler olarak bulunuyoruz. Görüşlerimizi, düşüncelerimizi paylaşıyoruz'' dedi.

     Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

     ''Bu parti sayın Başbuğumuzun bize emanetidir. Ana ocak burasıdır. Dolayısıyla birleşme çağrılarının adresi de MHP'dir. Sadece BBP'lileri değil, çeşitli sebeplerden hareketin dışında kalmış arkadaşlarımıza yönelik bir çağrıdır. Türkiye'nin bu gidişini düzeltmek için MHP'nin tek başına iktidarına ihtiyaç vardır. Bunu gerçekleştirmek için güç birliği toplantısında bir araya geldik.''
 
    BBP
İstanbul eski İl Başkanı İsmail Türk de, buluşmaya ilişkin, şu görüşlerini dile getirdi:

     ''Kürt açılımı meselesinden dolayı Türkiye'de suç işleyenler, kanunları yok sayanlar kahraman muamelesi görmektedir. Bunlar gizli vaatlerin sonucudur. Biz de eski BBP'liler olarak ülkenin bu manada beka sorunu taşıdığını gördük. Ülkenin bölünmez bütünlüğü, tartışılmaz istiklali, bağımsızlığı, Türk dili çerçevesinde MHP bünyesinde toplanmamız gerektiğini düşündük. MHP, milliyetçi dünya görüşüne sahip tabanın iltifatına mazhardır. Siyasi anlamda güç burada.

Dolayısıyla milliyetçilerin bölünen her oyunun bu ülkeye ihanet edenlere güç verdiğini düşünüyoruz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin güç birliği çağrısına kayıtsız şartsız biz Türk-İslam Ülküsü'ne sahip ülkücüler olarak seçimlerde icabet edeceğiz.''

     Türk, Haziranda yapılacak 2011 seçimlerinde oylarını MHP'ye vereceklerini anlatarak, ''Sadece tabela partisi durumuna düşmüş parti bizim adımıza açıklama yapmaya kalkışabilir. Onlar sadece kendilerini temsil edebilirler. Kahvaltıda toplanan 3-4 bin kişinin çoğu MHP dışındaki ülkücülerdir. Bu güç birliği davetine icabet edenlerdir. Bu seçimlerde oylarımız MHP'yedir'' şeklinde konuştu.

     Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan da, yıllardır İstanbul'da kamu çalışanlarının haklarını korumak için mücadele içinde olduklarını belirterek, milletin birlik ve bütünlüğünün tesisi için mücadele eden kadroların hükümet tarafından bertaraf edilmek istendiğini öne sürdü. Bostan, ''Bütün milliyetçiler, vatanseverler tek bir bayrak altında toplanmalıdır'' diye konuştu.

     Toplantıya, her iki partinin yeni ve eski yöneticilerinin yanı sıra, Ülkü ve Alperen ocakları, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
 

Etiketler :