Güçlü: Apo diktatör, PKK faşist

Güçlü: Apo diktatör, PKK faşist

Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü “Doğu ve Güneydoğu halkı için en büyük tehlike BDP ve PKK’dır. Bunlar Kürtlerin başına beladır. Abdullah Öcalan diktatör, PKK da faşist bir örgüttür” dedi.

Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü “Doğu ve Güneydoğu halkı için en büyük tehlike BDP ve PKK’dır. Bunlar Kürtlerin başına beladır. Abdullah Öcalan diktatör, PKK da faşist bir örgüttür” dedi.

Aslan Değirmenci’nin haberi

Kürt siyasetçi ve Hak ve Özgürlükler Partisi eski yetkilisi İbrahim Güçlü, Akit’ten Aslan Değirmenci’ye önemli değerlendirmelerde bulundu. Bölge halkının başına gelen en büyük felaketin PKK ve BDP olduğunu vurgulayan Güçlü, sorunların çözümlerinin önündeki en büyük engelin de terörist başı Öcalan olduğunu söyledi.

 DERİN DEVLET, ÖCALAN VE ÖZERKLİK

“Demokratik Toplum Kongresi”nde tartışmaya açılan ve BDP tarafından da sahiplenilen “Demokratik Özerklik Modeli Taslağı”nın Öcalan’a ait bir proje olduğunu vurgulayan Güçlü, “Sadece Öcalan değil onu yönlendiren derin devletin de projesidir. Bu düşünceleri Öcalan’ı yönlendiren derin yapılar tarafından bilinçli bir şekilde gündeme getiriliyor. Öcalan da avukatları aracılığıyla dışarıya talimat vererek uygulamaya sokuyor.  Konuşulmakta olan çözüm süreci de böylelikle tıkanıyor. Gerilim tırmandırılıyor ve aranan çözüm yollarına barikatlar kuruluyor” diye konuştu.

ÇÖZÜM DEĞİL, SORUN ÜRETİYORLAR

BDP ve DTK’nın kendi iradesiyle hareket etmediğini vurgulayan Güçlü, “Ortaya koydukları her eylem Öcalan’a aittir. Proje ise sürekli var olan sorunları ötelemek ve çözümsüzlük üretmektir. Her yeni projelerinde bunu yaptıklarını görüyoruz. Kamuoyunda kafa karışıklığı meydana getirip ardından gerilim pompalıyorlar. Proje ile çözüm aradıklarını iddia ettikleri sorunları karmaşık hale getirerek içinden çıkılmaz hale getiriyorlar. Son günlerde ‘barış’ sözleri de kriz stratejisidir” dedi.

 PKK VE BDP BÖLGE HALKININ BAŞINA BELADIR

“BDP ve PKK bölge halkı için en büyük tehlikedir.  Öcalan diktatördür.  PKK faşist bir örgüttür” diyen Güçlü, “Kürtlerin başına kısaca bunlar beladır. Toplumsal hareketin önündeki en büyük engeldir. Kendi içinde binlerce muhalifi tasfiye ettiler.  Yok ettiler.  Ayrıca PKK her türlü legal, sivil çalışmayı, örgütlenmeyi, entelektüel faaliyeti gayri meşru olarak tanımlayarak, üniversitelerde öğrencilere, dernek yöneticilerine, dergi sahiplerine ve yazarlara kadar saldırmaktadır. Yapmadıkları kalmadı ve halen devam ediyorlar. PKK ve BDP bölge halkının başına gelmiş en büyük felakettir” şeklinde konuştu.

 Yeni Akit

Etiketler :