Gül, bayanlarin bütün tezgahı satın aldı

Gül, bayanlarin bütün tezgahı satın aldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mimar Sinan'ı anma programına katılan Gül, sokakta el işi satan kadınların bütün mallarını satın aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mimar Sinan'ı anma programı kapsamında Ağırnas'taki törenlere katıldı. Tören sonrasında Mimar Sinan'ın doğduğu evi gezdi. Gül, burada, ÇEKÜL Vakfı tarafından Mimar Sinan'ın evi ve çevresi ile tanıtılmasına yönelik hazırlanan projesinin Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınması yönünde talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mimar Sinan'ın Ağırnas'taki doğduğu ve iki katı yer altında olan 4 katlı evi gezdi. Burada Belediye Başkanı İsmail Mete ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Restore edilerek turizme kazandırılan evin çevresindeki tarihi binalarında restore edilerek, bölgenin turizme kazandırılması konusunda yapılan çalışmalar olduğu bilgisi aktarıldı. Cumhurbaşkanı Gül, hazırlanan proje çalışmasının önemli olduğunu dile getirerek, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na bu projenin tamamlanması noktasında destek vermesini istedi. Gül, projenin tamamlanmasıyla birlikte yapılacak olan çalışmaların Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınacağını ve Mimar Sinan'ın hem tanıtılacağını hem de mimari özelliklerinin anlatılmasına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra evinbalkonuna çıkarak burada halkı selamladı. Evdeki inceleme sonrasında dar sokaktan aracına doğru ilerleyen Gül, burada yaptıkları el işini satan Ağırnaslı bayanlarla görüştü. Gül, bayanların satışa çıkardıkları bütün dantelli eşarpları, kazakları ve diğer el işlerini satın aldı. Bayanlar ise Cumhurbaşkanına teşekkür etti.

Gül, bu bölgenin turizme kazandırılacağını ve yaptıkları el işlerinin daha çok değerleneceğini ve daha çok çalışmaları gerektiğini belirtti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.