Gül: Benimle ilgili kararı ben veririm

Gül: Benimle ilgili kararı ben veririm

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Gül, Köşk için de sorulara cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kenya Cumhurbaşkanı ile düzenlediği basın toplantısında iki ülke arasındaki birçok konuda anlaşmalar yaptıklarını, Kenya'nın 45 milyon nüfusu ile önemli bir pazara sahip olduğunu söyledi. Gül, Kenya'nın madencilik, enerji ve birçok konularına büyük önem verdiklerini, bununla birlikte güvenlik konularına da değindiklerini söyledi. 

Gül, Avrupa Birliği ile Doğu Afrika ülkeleri arasındaki serbest ticaret anlaşmaları gibi Türkiye'nin de benzer anlaşmalar için adımlar atılmasından yana olduğunu söyledi. 

TÜRK YATIRIMCILARA AÇIK DAVET

Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta,  Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk kez 2009 yılında Kenya'ya geldiğini, bu ziyaretle ikili ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğini söyledi.  İki ülke arasındaki bağların 16. yüzyıla dayandığını anlatan Kenyatta, Türkiye'ye gelmekteki maksadınını Türkiye Cumhuriyeti devleti ile farklı anlaşmalar vasıtasıyla daha kolaylaştırıcı bir ortam yaratmak, karşılıklı piyasalara erişimi artırmak ve özel sektör yatırımlarını artırmaktır." dedi. 

 

Güvenlik ve savunma ile ilgili alanlarda işbirliği yapma arzumuzu çok güçlü bir şekilde ifade ettiklerini anlatan Kenyatta, Türkiye'den çok önemli yardımlar aldıklarını, Kenya halkının bu konuda minnettar olduğunu söyledi. Kenyatta, çok taraflı anlaşmalarda ortak hareket etme arzusunda olduklarını söyledi. Kenyatta, işdünyasına Kenya olarak ortak çalışmalara büyük istekli olduklarını söyleyeceklerini anlattı. 

GÜL: BENİMLE İLGİLİ KARARI BEN VERİRİM

Cumhurbaşkanı Gül, bundan sonraki sürecin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu,  4-5 aylık bir sürenin kaldığını bu yüzden konuşmak gerektiğini söyledi. Gül, "Şahsımla ilgili bir konu olduğu için de konuşacağımı söyledim. Şahsımla ilgili konularda ne düşündüğümü ve ne söyleyeceğim  elbette olacaktır."Şahsımla ilgili konularda benim ne düşündüğüm ve ne söyleyeceğim önemli olacak tabii ki." dedi. 

Kenya Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Kenya'daki yatırımlara olumlu baktıklarını, yatırımların daha da artmasından yana olduklarını Türk okullarını da bu açıdan değerlendirdikleni belirterek "Enerji ve alt yapıda, inşaat sektöründe çok yapaacak iş var. Konut sektöründe, turizm sektöründe büyük fırsat olacak. Biz bu alanlarda Türk yatırımlarını geliştirmeyi ve daha geniş alanlara yaymalarını istiyoruz." dedi. 

Kaynak: Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.