Gül de fişlenenler arasında

Gül de fişlenenler arasında

Ergenekon davasının 2. iddianamesinde, Eruygur'dan ele geçirilen bir CD içerisinde fişlenenler arasında zamanın başbakanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yer alıyor.

CD'de yer alan ""BÇG İnternette Çıkanlar" isimli klasörde; 17 vali, 294 kaymakam, 304 sağlık personeli irticacı olarak fişlendi. AK Partili 100, CHP'li 2, Bağımsız 3 milletvekilinin özel durumlu olarak nitelendirildiği dokümanda 21 bakan ve 500'ün üzerinde milletvekili de fişlendi. Fişleme dosyaları arasında zamanın başbakanı Abdullah Gül'ün dini ve siyasi görüşlerine göre kişisel bilgileri de bulunuyor.

CD'de ayrıca ulusalcı olduğu belirtilen 2 bin 112 kişinin isimlerinin yer aldığı bir liste bulunuyor. Bu isimler arasında, duruşma kapsamında yargılaması devam eden E.Alb. M. Fikri Karadağ, E.Sb. Muzaffer Tekin, Asuman Özdemir, Doç. Dr. Emin Gürses, Doğu Perinçek, Ergün Poyraz, Erol Mütercimler, Sevgi Erenerol, Sinan Aygün, ayrıca soruşturma kapsamında göz altına alınan Tuncer Kılınç, İlker Güven, Emcet Olcaytu ve İbrahim Şahin gibi isimler bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :