Gül: Elinizi Vicdanınıza Koyun

Gül: Elinizi Vicdanınıza Koyun

Cumhurbaşkanı Gül, daha önce yaptığı bir açıklamasını Diyarbakır'da yeniden gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha önce yaptığı 'Türkiye iyi şeyler olacak' açıklamasını Diyarbakır'da bir kez daha gündeme getirdi.

Gül, "Bakın Türkiye'de son üç yıla bakın ya da ben iyi şeyler olacak dediğimden sonraki sürece bakın, insanlar elini vicdanına koysun göreceksiniz çok farklı şeyler olduğunu. Hepimiz eşitiz, her vatandaş eşittir. Bu ülkede herkes istediği makama gelmiştir. Bu ülke ve bu devlet hepimizin. Şüphesiz ülkede bazı illerde ekonomik sorunlarımız olduğu gibi diğer meselelerimiz de var. Bunları düzeltmek ve özlediğimiz ülke için el birliğine vermemiz gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Diyarbakır İş Dünyası Ödül törenine katıldı. Şato Park'ta düzenlenen törene iş dünyasının yanı sıra STK temsilcileri, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, basın temsilcileri katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, "Buraya gelene kadar her yerde durdum. İnsanlar koşarak, kimi bana bir not, kağıt verdi. Bazen yaşlı bir teyze, bazen genç bir kız, bir delikanlı verdi. Bazılarını açtım okudum. Bunların yüzde 99'u iş, aş diyor. Burada 1 milyon nüfus var. Bunlar nasıl geçinecek. Sadece maaş olmuyor. Herkes iş güç sahibi olacak. Kimisi fabrika kuracak, kimisi işyeri açacak. Bütün bunlar için huzura ihtiyaç var." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bundan birkaç sene önce ağza bile alınmayan konuların bugün gündemin ilk sırasına geldiğini, bütün bunlar demokratik standartları yükselterek çözeceğimiz konular olduğunu söyledi. Gül, "Hepimiz biriz. Bu anlayış esas olması lazım. Ondan sonra, muhakkak bu ülkenin sorunları var. Hepimizin problemleri var. Bu sorunları aşmak, halletmek de hepimizin görevidir. Bu farklı tezahür edebilir, bu sıkıntılar. Bunların çözümü, Türkiye'nin topyekün demokratik standartlarının yükseltilmesi ve Türkiye'nin en gelişmiş ülkelerdeki standartlara kavuşmasıyla hallolacaktır. Bunlar bizim meselelerimizdir. Bunları biz demokratik standartları yükselterek çözeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'deki farklılıkların birer zenginlik olduğunu, bunun farklı görülmesi halinde tehlikeli olabileceğini anlatan Gül, "Büyük bir millet olduğumuzu için farklılıklarımız olacaktır" dedi. Diyarbakır'ın çevresindeki Mardin ve Batman'da OSB'lerin hızla büyüdüğünü ancak Diyarbakır'a bir türlü yatırımın gelmediğini dile getiren Gül, "Güneydoğu'da esas ticaretin nabzı Diyarbakır'dadır. Böyle bir şehre insanlar neden gelip fabrika için arsa almıyor, şurası benim işyerimin arazizi olacak demiyor. Diyarbakır sadece siyasi değil, diğer konularda da ekonomik ve kültürel olarak ön plana çıkmalıdır.Terör şiddet ve silahlı bir şey olmaz. Olan evladını kaybeden eve düşen ateş oluyor. Sorunların çözümü için hepimiz kendi meselemize sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.
 


CİHAN
 

Etiketler :