Gül ile Erdoğan'dan Köşk zirvesi

Gül ile Erdoğan'dan Köşk zirvesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos öncesi devlet gününde özel olarak biraraya gelecek.

Türkiye 30 Mart yerel seçimlerinin ardından, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin atmosferine girmeye başladı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanı adayları için AK Parti'de seçenekler şimdiden hazır:

Başbakan Erdoğan Köşk'e aday olacak ya da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir 5 yıllık süre için daha aday gösterilecek.

GÜL VE ERDOĞAN DEVLET GÜNÜ'NDE BULUŞACAK

Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün karşılıklı güven veren açıklamalarının ardından gözler, bugün Çankaya Köşkü'nde yapılacak görüşmelere çevrildi.

Milliyet'te yer alan habere göre Gül'ün; Çankaya Köşkü'nde olağan görüşmelerin yapıldığı devlet günü olan Perşembe günü Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı ile ayrı ayrı görüşmesi bekleniyordu.

Ancak Gül'ün perşembe günkü programı, klasik devlet günü programlarından ayrı formatta düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Gül, 10 Nisan perşembe günü saat 13.00'te Çankaya Sofrası'nda konuklarıyla buluşacak. Öğlen yemeği formatındaki bu programın gündemi, Kırım sorunu.

Gül, saat 15.45'te ABD'deki Ahıska Türkleri Derneği heyetini kabul edecek.

Gül, saat 18.00'de ise Başbakan Erdoğan ile görüşecek. Görüşmenin saati, görüşmenin ardından Gül ile Erdoğan'ın görüşmeyi akşam yemeği ile sürdürebileceği izlenimine de neden oldu.

Gül ile Erdoğan'ın görüşmesi, cumhurbaşkanlığı seçimi ve adaylıkları çerçevesinde yapacakları değerlendirmeler açısından ayrı bir anlam kazandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.