Gül Türker ile görüşdü

Gül Türker ile görüşdü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, DSP Genel Başkanı Masum Türker'le görüştü. Çankaya Köşkü'nde 2 saat süren görüşme sonunda gazetecilere açıklama yapan Türker, bu ayın başında Cumhurbaşkanı Gül'ün parti liderleri ile iç ve dış politika ile ilgili bazı süreçleri görüştüğünü, DSP'nin ise o sırada olağanüstü kurultay süreci yaşadığı için en son bu bağlamda kendileri ile görüşme fırsatı bulabildiğini ifade etti. Türker, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmelerinin detayları hakkında şunları söyledi:

"Kendileri ile hem Ermenistan ve Azerbaycan konusunda, hem de Türkiye'de tartışılan Güneydoğu Anadolu, Kürt sorunu ve terörün sona erdirilmesi konusunda görüştük. Sayın Cumhurbaşkanının bu konular hakkındaki görüşlerini aldık. Bizde kendi görüşlerimiz dile getirdik. Bu güne kadar oluşturulmak istenen zeminde, unutulan şey 12 Eylül'den bu güne kadar yapılan anayasa değişikliği ile Türkiye'de belli bir etnisiteye ait olan kesimin değil, herkesin kendisini ifade etmesi ve örgütlenme özgürlüğünün kısıtlanmasıdır. Bu da seçimlere getirilen barajlar ile ilgilidir. Kendisine, anayasada istikrarı sağlamak anlamındaki baraj kavramını doğru olmadığını, 1965 ile 69 seçimlerinde barajın sıfır olduğu ve AP'nin dönemin iktidarı olduğunu hatırlattık. Aslında bu düzenlenen anayasanın, bugün günümüzdeki terörün yerleşmesine, gelişmesine hangi ölçekte katkıda bulunduğunu kendilerine sundum."

Türker, Gül ile anayasa değişikliği ileilgili görüşlerinin de paylaştığını belirterek, "Biz anayasa değişikliğinin hükümetin yargı erkini kontrol altına alma amacına yönelik olduğunu, anayasa üyelerinin meclis tarafında seçilmesini ise bugün ki RTÜK benzeri olabileceği konusunda ki endişelerimizi dile getirdik" dedi.

Etiketler :