Gülaçar'dan Açıklama Geldi!

Gülaçar'dan Açıklama Geldi!

Van'da esnaf ziyareti sırasında BDP'li bir grubun saldırısına uğrayan AK Parti Van Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, korkmadan yollarına devam edeceklerini söyledi.

BDP İl Başkan Yardımcısı Atilla Kumli ise, yaptığı açıklamada, AK Parti Belediye başkan adayı Osman Nuri Gülaçar taraftarlarının halka ateş açtığını ileri sürdü.

AK Partili Gülaçar, Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Sanat Sokağı'nda esnaf ziyareti yaparken bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıyı yapanların BDP'li olduğu ileri sürüldü. Gülaçar, taşlı saldırıya uğraması sırasında, polisler dışında havaya ateş açan bir kişinin de olduğu ileri sürüldü. Basın toplantısı düzenleyen Gülaçar, korkmadan yollarına devam edeceklerini belirtti. Barış içerisinde bir yarış isteyerekhizmet adına yola çıktıklarını söyledi.

Protestonun AK Parti'yi ve halkı sindirmeyi amaçladığını dile getiren Gülaçar, "Hedefimiz Van'ı bütün insanımızı kucaklayarak Allah'ın izniyle 30 Mart'ta müjde vereceğiz. Esnaf bıkmış. 'Allah aşkına artık gelin' diyorlar. 5 yıl boyunca hizmet üretmemiş insanların bugün yine halkımızın üzerinde korku, baskı şiddet uygulayarak halkı yine manipüle etme hesabını boşa çıkarıyoruz. Bu halk artık her şeyin farkında. Provakasyon yaptılar. Bizi taşladılar. Taşla, sopayla, baskıyla şiddetle yapılanları bizim insanımız kabul etmiyor. Halkımız huzur barış kardeşlik diyor. Korkunun ecele faydası yok." dedi

KUMLİ: SİLAHI SIKAN KİŞİ DERHAL YAKALANMALI"

Bu arada BDP İl Başkan Yardımcısı Atilla Kumli de basına yaptığı açıklamada, AK Parti Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar taraftarlarının halka ateş açtığını ileri sürdü. Kumli, "Bir yerde istenmiyorsanız silah zoruyla kendinizi kabullendiremezsiniz. Bu bölgede AKP istenmiyor. AKP buradan bence artık çekilmelidir. Biz AKP ve devleti uyarıyoruz. Bu silahı sıkan kişi derhal yakalanmalı ve yargılanmalıdır." diye konuştu.

Van BDP il yönetimden yapılan açıklamada ise olayların tüm boyutlarıyla araştırdıklarını ve gerekli açıklamayı en kısa zamanda yapacakları belirtildi.

ajanslar 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.