Gül'den Diyanet'e sürpriz ziyaret

Gül'den Diyanet'e sürpriz ziyaret

Gül, Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret etti. Başkanlığa gelişinde binanın girişinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından karşılanan Gül, tarihe geçti.

 

Gül, Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret etti. Başkanlığa gelişinde binanın girişinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından karşılanan Gül, cuma namazını başkanlık binasının içindeki mescitte kıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in kıldırdığı namazın ardından Görmez'in makamına geçen Cumhurbaşkanı Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı özel defterini imzaladı.

Burada kısa bir konuşma yapan Gül, Diyanet İşleri Başkanlığının Cumhuriyetin ilk kurumlarından birisi olduğunu söyledi.

Başkanlığın kuruluşundan itibaren İslam dinini halka en iyi şekilde öğretmek için büyük bir gayret gösterdiğini ifade eden Gül, ''Dinimizi hurafelerden uzak, berrak, öz, en doğru şekilde halkımıza öğretmek, nesillere yaymak Diyanet İşleri teşkilatının en önemli görevlerindendir'' diye konuştu.

Din hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi için Diyanet İşleri teşkilatının büyük fedakarlık gösterdiğini belirten Gül, teşkilatın Müslüman Türk kimliğinin azınlıkta olduğu bölgelerde, bu kimliğin korunması ve dini ihtiyaçların karşılanması için büyük çalışmalar yaptığını vurguladı.

Gül, bu çalışmaları yakından takip ettiğini ve memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Diyanet İşleri Başkanlığının Avrupa'nın birçok ülkesine göç eden ve orada yaşayan Türk vatandaşlarına en güzel şekilde rehberlik yaptığını ifade ederek, emeği geçenleri kutladı.

Ziyaretinin Mevlit Kandili'ne rastladığını da anımsatan Gül, vatandaşların Mevlit Kandili'ni de kutladı.

Ziyarette, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Özafşar ve Ekrem Keleş de hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ziyaretinin anısına Cumhurbaşkanı Gül'e hattatlar tarafından yazılmış Hilye-i Şerif hediye etti.

Gül, 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ten sonra Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.