Gül'den flaş açıklamalar

Gül'den flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Gül, EMASYA protokolüne gerek olmadığını açıkladı.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, EMASYA protokolüne gerek olmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ile Çankaya Köşkü'nde görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.  

Toplantıda soruları yanıtlayan Gül, son günlerin tartışma konusu olan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin hükümetin isteği doğrultusunda yapılabilecek çalışmayla günün koşullarına göre değiştirilebileceğini söyledi.

 

Belgenin zaman zaman değiştirildiğini hatırlatan Gül, ''Bunlar (belgeler) Anayasa maddesi değildir. Türkiye'nin de stratejik güvenlik belgesi olması normaldir. Bunlar bugünün şartlarına göre yeniden hazırlanabilir.'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın EMASYA'nın kaldırılacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Gül, 'Ben de bugünkü hukuk anlayışımız ve geldiğimiz hukuk standartları çerçevesinde buna gerek olmadığı kanaatindeyim. İçişleri Bakanlığı ve TSK ortak imzalarıyla buna son vermelerinin doğru olduğu kanaatini taşıyorum.'' diye konuştu. 

TEKEL işçi eylemi konusundaki bir soruya ise Gül, hükümet ve TÜRK-İŞ ile gerekli görüşmelerde bulunduğunu aktardı. Toplantıda ayrıca Kosova Cumhurbaşkanı, Ankara ziyareti ve iki ülke ilişkileri hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

Etiketler :