Gül'e konser verecekler

Gül'e konser verecekler

Cumhurbaşkanı Gül'e konser verecek küçük Doğuş'un hayali klarnet ustası olmak.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, risk altındaki çocuk ve gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik başlatılan "Karesi Umut Ateşi" kapsamında oluşturulan koro yarın şehri ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e valilik binasında mini bir konser verecek. Koroda yer alan Doğuş Çekmeoğlu (13) da yarınki konseri heyecanla bekliyor.

Proje kapsamında yetenekli 40 genç 5 ay boyunca müzik eğitimi aldı. Geçen yıl aralık ayında düzenlenen törenle sertifikalarını alan kursiyerler törene katılan Balıkesir protokolüne de bir konser vermişti. Gençlerden oluşan koro, geçen yıl ağustos ayında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasının açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da mini bir konser vermiş, özellikle seslendirdikleri "Beraber yürüdük biz bu yollarda" adlı şarkılarıyla Erdoğan'ın ilgisini çekmişlerdi.

Projede yer alan Doğuş Çekmeoğlu, yarınki konseri heyecanla beklediğini söyledi. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Çekmeoğlu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7-D sınıfında öğrenim görüyor. Koroda klarnet çalan küçük Doğuş'un en büyük hayali ise günün birinde dedesi Fethi Bey ve ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici gibi klarnet ustası olmak.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "Toplum Destekli Polislik Projeleri" arasında Türkiye'de ilk üç arasına giren "Karesi Umut Ateşi Projesi" ile suça eğilimli çevrelerde müziğe yetenekli olmalarına rağmen eğitim fırsatı bulamayan 40 Roman gence müzik eğitimi veriliyor. Balıkesir Valiliği öncülüğünde yürütülen projede aralarında ilköğretim okulu öğrencilerinin de bulunduğu çocuk ve genç, kapsamlı müzik eğitimi aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, İş-Kur, Kadın Girişimciler Kurulu, Balıkesir Musiki Derneği'nin de destek verdiği beş aylık proje kapsamında müziğe yetenekli, ancak eğitim alma imkanı elde edememiş gençlere ulaşıldı. Gençler, Türk müziği eğitiminde edindikleri bilgi ve becerilerini proje sonunda verdikleri konserle gösterdi.

Gençlere müzik eğitimlerini Balıkesir Musiki Derneği binasında, deneyimli hocalar verdi. Proje çalışmalarına destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı tarafından eğitim alan ancak müzik aleti olmayan 19 gence malzemeleri temin edildi. 5 Temmuz 2010 tarihinde başlatılan, "Karesi Umut Ateşi" projesi kapsamında gençler sosyal ve sportif etkinlere de katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :